avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea

Buna ziua. Am o nelamurire in legatura cu efectuarea succesiunii si am decis sa intreb aici, in prealabil, inainte de a actiona. Datele problemei sunt urmatoarele:
Strabunicul meu, decedat in `77, a detinut un teren unde erau construite doua case, una in care a locuit bunicul meu impreuna cu strabunicul, iar in cealalta un frate de-al bunicului meu. Dupa moartea strabunicului, nu a fost efectuata succesiunea. Pe langa asta, alte doua surori de-ale bunicului meu au dreptul la proprietate pe acel teren.
Apoi, in 2008, bunicul meu a decedat, iar partea sa din teren a revenit, teoretic, bunicii mele, adica sotia sa, tatalui meu si surorii acestuia, matusa mea. De asemenea, succesiunea nu a fost facuta nici in acest caz.
Nelamurirea mea este urmatoarea: Pentru ca tatal meu sa poata intra in posesia legala a terenului cuvenit din partea tatalui sau, trebuie facuta intai succesiunea intre fratii si surorile bunicului meu, si abia apoi succesiunea intre tatal meu, sora sa si mama sa?
Precizez ca in acea casa locuiesc eu, tatal meu si bunica, fara perioade de intreruperi , cu acordul si stiinta celorlalti implicati.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 17:29, 28 Iulie 2018
Răspunsul este: da!... trebuie facut exact asa cum ati zis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate cf. legii 18 toricelli toricelli Buna seara si La Multi Ani tuturor! Va scriu cu rugamintea sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: In 1991 tatal meu si fratele lui in numele bunicii ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)
Succesiune directa bunic -> nepot leoberti leoberti Buna ziua. \"Detin\" un teren al carui proprietar este bunicul meu (decedat). As dori sa il trec direct pe numele meu fara a-l mai trece pe numele tatalui ... (vezi toată discuția)