avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de prima inmatriculare 2007 - restituita partial
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de prima inmatriculare 2007 - restituita partial

Se poate contesta decizia de restituire partiala a taxei de prima inmatriculare achitata in nov 2007 ? care este termenul ?

:oops:Tratatul Comunitatii Europene (TCE) este suficient ca baza legala? are cineva un model de intampinare informativ pt aceasta situatie?


Art. 90 (92), alin. (1): “niciun stat membru nu aplica, direct sau indirect, produselor altor state membre impozite interne de orice natura mai mari decat cele care se aplica, direct sau indirect produselor nationale similare”.
Art. 148 alin. 2 din Constitutia Romaniei “ca urmare a aderarii prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum si celelalte reglementari comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate fata de dispozitiile contrare ale legilor interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare”.
Art. 25 CE prevede ca “intre statele membre sunt interzise taxele vamale la import si la export sau taxele cu efect echivalent; aceasta interdictie se aplica de asemenea taxelor vamale cu character fiscal”
Art. 28 CE prevede ca “intre statele membre sunt interzise restrictiile cantitative la import, precum si orice masuri cu efect echivalent”
Art. 11 din Constitutia Romaniei spune ca: statul roman se obliga sa indeplineasca intocmai si cu buna credinta obligatiile ce-i revin din tratatele la care este parte”

ce taxe implica?
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 15:43, 5 Noiembrie 2009
NICI O PARERE?#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de prima inmatriculare cosmin121984 cosmin121984 in luna august 2008 am inmatriculat auto Dacia Sandero, nou, motor 1.6. Am platit taxa de prima inmatriculare aprox 1300 ron. Inainte de 1 iulie 2008 ptr ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto sebyy sebyy .Buna ziua.va rog sa ma ajutati cu niste sugestii in demersul meu ptr recuperarea taxei auto.dupa ce am dat ANAF in judecata ptr recuperarea taxe,acum am ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare Pilu Pilu Buna seara. As fi profund recunoscator daca mi-ar trimite cineva un model de cerere de chemare in judecata pentru restituirea taxei de poluare. Si catre cine ... (vezi toată discuția)