avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi dobandite in urma concubinajului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi dobandite in urma concubinajului

Mama mea traieste in concubinaj de aproximativ 7 ani. eu nu mai locuiesc cu mama de cativa ani buni, deoarece m-am mutat si ulterior am descoperit ca nu ma inteleg deloc bine cu persoana de langa ea, avand frecvente certuri cu aceasta. ulterior, am sesizat un interes al concubinului mamei, fata de actele apartamentului, care este al mamei, achizitionat cu mult timp inaintea inceperii acestei relatii de concubinaj. concubinul este luat in spatiu de catre mama. ar avea acest concubin vreo portita prin care, din punct de vedere legal, sa poata pretinde drepturi asupra imobilului? au cateva bunuri achizitionate de cand sunt impreuna, dar atat. vreau sa stiu daca are rost sa imi iau masuri de precautie in acest sens, cum ar fi intocmirea actelor de mostenire, donatie, sau vanzare cumparare pe numele meu, fiind singurul copil al mamei.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 21:39, 5 Noiembrie 2009
Mama sa va vanda dumneavoastra dvs.pur si simplu..fara uzufruct, fara nimic...sa nu se poata ataca ulterior...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com buna ziua, as dori sa ma lamuriti in urmatoarea problema: am locuit in concubinaj 16 ani cu o persoana intr-un imobil care a fost cumparat in aceasta perioada, ... (vezi toată discuția)
Drepturi dobandite in urma concubinajului alina.livia alina.livia Are vreun drept, fostul concubin, avand in vedre ca am locuit impreuna din anul 2006 in apartamentul achizitionat de mine in anul 2002?. El spune ... (vezi toată discuția)
Concubinaj kappawear kappawear Mama mea este in concubinaj cu un barbat de aproximativ 10 ani. Apartamentul in care locuim impreuna este achizitionat cu foarte multi ani in urma de catre ... (vezi toată discuția)