avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... BUNA ZIUA! LAMURITIMA SI PE MINE IN PROBLEMA CE O AM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

BUNA ZIUA! LAMURITIMA SI PE MINE IN PROBLEMA CE O AM

Am fost disponibilizat din cadrul Compania Nationala a Huilei Petrosani--Motivul intocmirii notei de lichidare-"Concediere Colectiva- Conform Art.65/1 Coroborat cu Art.68.Codu Muncii-Legea 53/2003.Beneficiar de preaviz de la data de 25.03.2006.conf.O.U.G.8/2003."
Ce as dori sa va intreb,am fost obligat de inteprindere sa efectuez concediu de odihna in luna ianuarie 20 de zile,eu beneficiez de 35 zile pe an la o vechime de 16 ani subteran,conducerea spune ca eu trebuie sa platesc 11 zile de concediu din cele 20,deoarece aveam dreptu la doar 9 zile.Mentionez ca pana la ora actoala nu sau mai retinut nici unei persoane bani de concediu.Cu ce ma pot apara legal.
Va Multumesc anticipat,si va rog sa-mi dati un raspuns.
-mail.-ovidiu2eror@yahoo.com,

Cel mai recent răspuns: ioji34 , utilizator 23:23, 24 Martie 2006
din pacate pt. dvs., in situatia in care inceteaza contractul individual de munca si ati efectuat mai multe zile de CO decat aveati dreptul(proportional cu perioada lucrata) la incheierea notei de lichidare trebuie sa restituiti banii pe zilele de care nu trebuia sa beneficiati; cat despre faptul ca ati fost obligat sa va luati CO, de obicei concediile se efectueaza pe baza unei programari, iar daca dvs. ati semnat cererea e cam greu sa dovediti ca nu a fost vointa dvs.
Ok.Multumesc mult ptr. raspuns.Deci este adevarat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la concediul de odihna daca am avut un an de concediu medical mancila_florin mancila_florin buna ziua,pe anu 2014 miau ramas 16 zile de concediu legal deoarece am intrat an medical de tbc,iar pe anu asta am 21 de zile,deci am an total 37 de zile de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie ax3l4axel ax3l4axel Buna ziua. Am o pensie de urmas, tatal meu lucrand la Mina Petrila. Din cate stiu Compania Nationala a Huilei nu a virat sumele aferente contributiilor la ... (vezi toată discuția)
Calcularea zilelor de concediu andreeastef andreeastef BUNA ZIUA, MA PUTETI AJUTA,VA ROG IN URMATOAREA PROBLEMA? CONTRACTUL DE MUNCA AINCEPUT LA DARA DE 01.03.2016 SI A INCETAT LA DATA DE 14.12.2016. LA CATE ... (vezi toată discuția)