Am fost disponibilizat din cadrul Compania Nationala a Huilei Petrosani--Motivul intocmirii notei de lichidare-"Concediere Colectiva- Conform Art.65/1 Coroborat cu Art.68.Codu Muncii-Legea 53/2003.Beneficiar de preaviz de la data de 25.03.2006.conf.O.U.G.8/2003."
Ce as dori sa va intreb,am fost obligat de inteprindere sa efectuez concediu de odihna in luna ianuarie 20 de zile,eu beneficiez de 35 zile pe an la o vechime de 16 ani subteran,conducerea spune ca eu trebuie sa platesc 11 zile de concediu din cele 20,deoarece aveam dreptu la doar 9 zile.Mentionez ca pana la ora actoala nu sau mai retinut nici unei persoane bani de concediu.Cu ce ma pot apara legal.
Va Multumesc anticipat,si va rog sa-mi dati un raspuns.
-mail.-ovidiu2eror@yahoo.com,
din pacate pt. dvs., in situatia in care inceteaza contractul individual de munca si ati efectuat mai multe zile de CO decat aveati dreptul(proportional cu perioada lucrata) la incheierea notei de lichidare trebuie sa restituiti banii pe zilele de care nu trebuia sa beneficiati; cat despre faptul ca ati fost obligat sa va luati CO, de obicei concediile se efectueaza pe baza unei programari, iar daca dvs. ati semnat cererea e cam greu sa dovediti ca nu a fost vointa dvs.
Recalculare pensie
ax3l4axel
Buna ziua.
Am o pensie de urmas, tatal meu lucrand la Mina Petrila. Din cate stiu Compania Nationala a Huilei nu a virat sumele aferente contributiilor la ... (vezi toată discuția)