avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal

Buna seara. Sunt posesor de permis cat. B. De curand am obtinut subcat. B96 si am facut urmatoarea prostie: am cumparat o platforma pe 2 axe cu greutate proprie 550 kg, 1100kg pe fiecare axa si MMA 2750kg. Masina cu care am tras are greutate proprie 1500kg si MMA 1950kg. In certificatul masinii este mentionat ca MM a ans. este de 3450kg. Am fost oprit de un echipaj care intr.un final mi.a retinut permisul fara drept de a mai conduce orice autovehicul si mi.a intocmit dosar penal pentru conducerea unui ansamblu cu permis de categorie nepotrivita. (1950+2750=4700kg MTMA ans.)
Intrebare: exista vreo specificatie in vreo lege care sa clasifice infractiunile din categoria aceasta in functie de gravitate? Mentionez ca dupa calculele politiei am depasit cu 450kg, eram cu masina si platforma goale, alcoolemie 0,00.
Inca ceva, sunt cadru militar si totul se va judeca la un tribunal militar.
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2018
omgwtf, utilizator
Buna seara,
cred ca v-a incadrat la art. 335 alin.2, CP, pedeapsa de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
Pt o astfel de infractiune am obtinut de mai multe ori amanarea aplicarii pedepsei , art 83 CP- pt gravitatea redusa a faptei. O consider mai avantajoasa decat amenda penala
Daca primesc cu suspendare ma da afara de la munca...mi se pare prea aberant motivul infractiunii pentru o asemenea pedeapsa..adica amenda penala e mai grava decat suspendarea? Nu ar putea hotarî instanta neinceperea urmaririi penale?
amanarea aplicarii pedepsei nu e suspendare
Dar teoretic nu scrie nicaieri concret ca nu e grav...totul depinde intr.un final de decizia tribunalului nu?
Este posibil in functie de apararea exercitata sa obtineti in faza de up o solutie de renuntare la urmarire penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condus sub influența substanțelor psihoactive Mihai.1503 Mihai.1503 Am fost oprit la un control in trafic, prin care s a constatat ca am săvârșit infracțiunea de conducere sub influența substanțelor psihoactive. ... (vezi toată discuția)
Amânarea aplicării pedepsei... Lucky Luke Lucky Luke La o alcoollemie de 1.50 respectiv 1.30... Există amendă penală , și amânarea aplicării pedepsei ??? Va mulțumesc anticipat... (vezi toată discuția)
Incredintarea unui autovehicul unei persoane minore care nu poseda permis de conducere FlorinVlad7 FlorinVlad7 Buna ziua, va rog foarte mult sa ma ajutati!! Am lasat pe cineva sa imi conduca masina cu mine in dreapta stiind ca nu are permis si e minor avand varsta de ... (vezi toată discuția)