avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie onorariu executor
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie onorariu executor

Buna ziua ! Am o ruda care de curand a facut o intelegere cu banca in sensul stingerii datoriei , daca achita urgent circa 10% din valoarea debitului total. A achitat sumele si in acest sens banca a eliberat un document in care se mentioneaza ca nu mai are vreo pretentie catre ruda. Acum cativa ani executorul a obtinut incuviintarea executarii de la instanta atat asupra recuperarii debitului catre banca cat si asupra recuperarii onorariului calculat la suma de 31.000 euro. Dupa ce a rezolvat cu banca, a fost la executor insa acesta nu discuta la diminuarea onorariului in sensul aplicarii principiului proportionalitatii onorariu - sume recuperate. Pana in prezent a incasat mare parte din onorariul stabilit initial si recupereaza in continuare la onorariu prin poprire pe salariu, debitul fata de banca fiind insa stins. Intrebarea ar fi : sa se adreseze instantei care a incuviintat executarea ( Cornetu - Ilfov ) cu obiectiuni la calcularea onorariului ( ea fiind definitiva - necontestata la vremea respectiva ) , sa faca o actiune civila catre BEJ cu invocarea art proportionalitatii din legea executarii sau sa adreseze forurilor superioare ? Multumesc anticipat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Onorariul executorului nu se diminueaza proportional /in raport cu suma recuperata. NU intrebarea ci, "Solutia" ar fi sa se adreseze unui avocat, in primul rand in vederea analizarii situatiei (a documentelor de executare silita) si apoi se pot lua "decizii" privind efectuarea/neefectuarea unor demersuri legale.....
Multumes frumos. Intr-adevar trebuie putin analizata situatia , mai ales ca e o speta noua la banci privind anumite modalitati de stingere a creantelor ( un fel de amnistie partiala ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita eugenion eugenion Am obtinut in instanta incuviintare executare silita a unui debitor. Executorul judecatoresc a trimis somatia debitorului si apoi adresa de proprire la ... (vezi toată discuția)
Executare dupa 3 ani christiansalariatul christiansalariatul Buna ziua Am avut un sir de procese care s-au finalizat la Judecatorie in data de 15.04.2010 cu o hotarare definitiva si irevocabila prin nerecurare ... (vezi toată discuția)