avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua

..bunicul meu mi-a facut act vanzare-cumparare cu clauza si eu am avut grija de el pana a decedat desi el are 3 copii dar unul dintre ei acum vrea sa imi sparga actul spunand ca este fals..mentionez ca bunicul meu a facut actul fara bunica mea pentru ca ea nu era in contractul casei(vechi)si ea a murit si acum spunand ca trebuie sa faca succesiunea dupa moartea ei si fara semnatura lor nu putea sa imi dea mie..va rog sa ma ajutati cu un sfat si sa imi spuneti se poate sparge acel contract de vanzare-cumparare are si suma care am platit pe act ..o zi buna si va multumesc
Cel mai recent răspuns: Anonim2123 , utilizator 10:29, 30 Iulie 2018
Chiar dacă actul nu a respectat anumite condiții de legalitate, asta nu înseamnă că e fals. Bănuiesc că a fost semnat la notar. Este posibil să ceară anularea parțială a contractului, respectiv să ceară instanței să constate că actul produce efecte doar în ceea ce privește cota de 1/2 din apartament.

Este posibil să dovedească în instanță că apartamentul a fost bun comun al soților, nu bun propriu al bunicului, că ambii soți au contribuit la plata apartamentului. Depinde de data achiziționării bunului, dacă s-a achiziționat în timpul căsătoriei bunilor sau anterior.

Nu aveați oricum nevoie de acordul lor. Bunicul putea dispune de 1/2 din apartament cum dorea el. Se pune problema dacă a dispus și de ceea ce nu era a lui, respectiv de cota de 1/2 care a aparținut bunicii, dacă a contribuit și ea la plata prețului apartamentului.
Actul este semnat si are stampile de catre notar dar el spune ca este fals ca nu putea face fara succesiunea dupa urma bunicii,dar pe toate chitantile si toate actele vechi ale casei apare doar bunicul meu,dar cei de la primarie si de la notar au spus ca poate face actele doar bunicul meu dar acum problema este ca amandoi au decedat si este greu sa dovedesc cu actele..va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la moștenire după bunica. pot câștiga un proces împotriva mamei și a fratelui vitreg? Necunoscut1996 Necunoscut1996 Buna seara. Povestea este un pic complicata. Cand aveam varsta de 2 ani tatal meu a decedat. In urma decesului tatalui meu, mama a reusit sa obtina o casa de ... (vezi toată discuția)
Partaj bujor bujor Buna ziua Doresc sa divortez ,la partaj (casa dupa casatorie) cum este normal(50%-eu ,50%sotul) 1)Detin acte (succesiune parinti- mostenitoare pt casa+Ap). ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare / donatie gabiorasanu gabiorasanu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste rezolvarea urmatoarei situatii: Bunica mea doreste sa cumpere un apartament pe care sa mi-l ... (vezi toată discuția)