Buna ziua,
Cum se poate cere restituirea taxei auto pentru auto luat pe firma iar firma dizolvata intre timp, din 2010? Mentionez ca masina INCA mai este inregistrata pe firma (nu a fost instrainata si nici trecuta pe numele meu).
Am fost azi sa cer restituirea taxei auto (auto achizitionat in 11.2007) iar cererea nu a fost acceptata la ghiseu ANAF pentru ca NU CORESPUNDE contul bancar - trebuie trecut contul bancar al firmei care este inchis si el din 2010. Asta desi am precizat ca eu sunt administratorul firmei dizolvate, iar contul bancar trecut pe cerere era un cont bancar personal.
Multumesc de ajutor.
In situatia in care platitorul taxei, a decedat (in cazul persoanelor fizice), s-a dizolvat (in cazul persoanelor juridice), taxa din pacate se face venit la bugetul de stat.
In cazul persoanelor fizice decedate, exista posibilitatea de restituire catre mostenitori.
Insa in cazul firmelor nu exista posibilitatea ca datoriile /obligatiile firmei dizolvate sa fie "mostenite" de catre administratorul firmei sau de un imputernicit - prin urmare si taxa auto sa fie restituita catre un "tert"?