Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: din data de 01.01.2014 si pana in prezenta nu am mai putut plati intretinerea la bloc din cauza unor probleme aparute pe parcurs. Anul trecut , adica in 2017 luna august am primit instiintare de la judecatorie ca am fost data in judecata de Asociatia de proprietari pentru neachitarea datoriilor catre ei si s-a stabilit primul termen in luna septembrie, iar eu nu m-am prezentat din motive de sanatate. S-a amanat cauza in vederea administrarii probatoriului, i s-a cerut asociatiei sa depuna la urmatorul termen, cel din noiembrie, un act de la cartea funciara din care sa rezulte ca apartamentul este pe numele meu. a infatisarea din noiembrie m-am prezentat si am fost informata de catre judecatorul de sedinta ca se suspenda pentru o perioada de 6 luni in baza art. 242 N. C. proc. Civ.
Acum am primit iar notificare in care sunt chemata in septembrie 2018 pentru a discuta perimarea dosarului.
Avand in vedere ca au trecut 4 ani si 7 luni asi dori sa stiu daca mi se prescrie datoria datorata pentru anul 2014 si ceva din 2015. Astept un raspuns de la dvs si va multumesc pentru rabdarea de a citii tot ceea ce am scris.
Poate nu am fost prea clara, dar daca aveti nelamuriri va rog sa-mi spuneti si voi revenii cu detalii.
P zi buna va doresc!
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Perimarea se dispune in cazul in care creditorul in termend e 6 luni nu incheie acte pentru sustinerea cererii
Aspectul ca a intervenit perimarea nu exonereaza creditorul de a depune noi cereri pentru recuperare debit
Chiar daca au trecut 4 ani si 7 luni,asociatia de proprietari lunar in listele de intretinere probabil ca a precizat existenta de sume cu titlu de restanta pe care le poate utiliza drept proba in instanta in actiunea de recuperare debit in conformitatea cu disp art 50 L nr 230/2007
Prescriptia debitelor,in cazul asociatiilor de proprietari poate fi dispusa numai de catre instanta de judecata la cererea partii interesate
Durata debit
petre_marian
buna ziua.am un debit la asociatia de proprietari preluat de la mama actualmente decedata.Debitul este aferent perioadei 2007 februarie -2009 august,perioada ... (vezi toată discuția)