avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prescriere datorie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prescriere datorie

Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: din data de 01.01.2014 si pana in prezenta nu am mai putut plati intretinerea la bloc din cauza unor probleme aparute pe parcurs. Anul trecut , adica in 2017 luna august am primit instiintare de la judecatorie ca am fost data in judecata de Asociatia de proprietari pentru neachitarea datoriilor catre ei si s-a stabilit primul termen in luna septembrie, iar eu nu m-am prezentat din motive de sanatate. S-a amanat cauza in vederea administrarii probatoriului, i s-a cerut asociatiei sa depuna la urmatorul termen, cel din noiembrie, un act de la cartea funciara din care sa rezulte ca apartamentul este pe numele meu. a infatisarea din noiembrie m-am prezentat si am fost informata de catre judecatorul de sedinta ca se suspenda pentru o perioada de 6 luni in baza art. 242 N. C. proc. Civ.
Acum am primit iar notificare in care sunt chemata in septembrie 2018 pentru a discuta perimarea dosarului.
Avand in vedere ca au trecut 4 ani si 7 luni asi dori sa stiu daca mi se prescrie datoria datorata pentru anul 2014 si ceva din 2015. Astept un raspuns de la dvs si va multumesc pentru rabdarea de a citii tot ceea ce am scris.
Poate nu am fost prea clara, dar daca aveti nelamuriri va rog sa-mi spuneti si voi revenii cu detalii.
P zi buna va doresc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:10, 30 Iulie 2018
Nu cred ca se va discuta perimarea.Probabil veti fi executata silit.
In cei 4 ani asociatia nu a facut nimic pentru recuperarea datoriei?
Ba da, m-au dat in judecata in august 2017, dar dupa socoteala m-au dat in judecata dupa 3 ani si 7 luni.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Perimarea se dispune in cazul in care creditorul in termend e 6 luni nu incheie acte pentru sustinerea cererii
Aspectul ca a intervenit perimarea nu exonereaza creditorul de a depune noi cereri pentru recuperare debit
Chiar daca au trecut 4 ani si 7 luni,asociatia de proprietari lunar in listele de intretinere probabil ca a precizat existenta de sume cu titlu de restanta pe care le poate utiliza drept proba in instanta in actiunea de recuperare debit in conformitatea cu disp art 50 L nr 230/2007
Prescriptia debitelor,in cazul asociatiilor de proprietari poate fi dispusa numai de catre instanta de judecata la cererea partii interesate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces judecata asociatia de proprietari purple_girl purple_girl Buna seara! Va contactez si eu in legatura cu o problema legata de asociatia de proprietari la care locuiesc. In urma unei datorii de 30 mil lei vechi ... (vezi toată discuția)
Abuz asociatie de propietari EmiM EmiM Buna ziua, Am o mare problema cu asociatia de locatari. In anul 2009 s-a descoperit ca administratorului blocului ii lipseau din gestiune 100 000 lei. Noul ... (vezi toată discuția)
Durata debit petre_marian petre_marian buna ziua.am un debit la asociatia de proprietari preluat de la mama actualmente decedata.Debitul este aferent perioadei 2007 februarie -2009 august,perioada ... (vezi toată discuția)