avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcerea din concediul de crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcerea din concediul de crestere copil

Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la intoarcerea din concediul de crestere copil si anume: fiind divortata de tatal copilului si acesta fiind plecat in strainatate cu cat timp inainte trebuie sa ma intorc la locul de munca pt a beneficia de stimulentul de insertie? Si: se pot depune actele necesare fara ca el sa fie prezent? ( nu cred sa fie in tara in acea perioada). Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Raluca Dicu , utilizator 23:14, 30 Iulie 2018
OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” .
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie vs.luna tatalui Bote irina Bote irina Buna. In 03.04.2018 copilul implineste 2 ani. Cu cat timp inainte trebuie sa ma intorc la servici sa beneficiez de stimulent daca tata nu sta o luna ... (vezi toată discuția)
Creștere copil geo1982ro@yahoo.com geo1982ro@yahoo.com Bună dimineața, vă rog să-mi spuneți și mie dacă nu mă mai întorc la ultimul locul de muncă de unde am rămas în creștere copil și vreau să merg ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie visanoiu visanoiu Cu ce luna se plateste stimulentul din luna in care te intorci sau cu luna urmatoare? Daca te intorci cu 60 si ceva de zile pe cate luni esti platit si daca ... (vezi toată discuția)