avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ma pot pensiona cu grupa 1 de munca?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ma pot pensiona cu grupa 1 de munca?

Am lucrat 15 ani si 6 luni cu grupa 1 de munca iar la acesti ani lucrati am beneficiat de inca 7 ani , in total cu grupa 1 de 22 de ani. Pot iesi la pensie odata cu adoptarea noii legi?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:38, 30 Iulie 2018
Care este data nasterii?

Care este stagiul total de cotizare ?
Data nasterii este 14.10.1962. Am lucrat 15 ani si 6 luni iar odata cu obtinerea grupei 1 de munca am mai castigat 7 ani .Deci total 22 de ani . Nelamurirea: acesti 22 de ani cumulati se pun ca ani cotizati? Multumesc!
Daca aveti 15 ani si 6 luni in grupa I, asta inseamna ca stagiul total de cotizare este de 23 de ani.
Cu acest stagiu doar limita de varsta la 65 ani.
Mentionez ca sunt femeie si am inteles ca odata cu adoptarea noii legi stagiul de cotizare la grupa 1 este de 22 de ani. Asta mis-a spus la casa de pensii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Octombrie 1962 Februarie 2025 62/4 32/10
Cu acest stagiu doar limita de varsta la 62 ani si 4 luni.
Despere ce noua lege vorbiti ?

Depuneti cerere atunci cand v-a spus casa locala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Virsta de pensionare ADINABODESCU ADINABODESCU Sunt nascuta pe 22.12.1962.Lucrez din 1981.In luna iulie 1987 am facut intrerupere pentru cresterea celor 2 copii,pina in mai 1989.Apoi am lucrat neintrerupt ... (vezi toată discuția)
Anul de pensionare monyicutza monyicutza In urma unei judecati, mama a primit grupa I si 9 ani si jumatate. As vrea sa stiu daca acesti ani se scad din varsta de pensionare si in ce an ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata babaangi babaangi Buna seara! Sunt in somaj din data de 15 ianuarie 2013. Am lucrat 31 de ani si 2 luni. Luna aceasta implinesc 51 de ani. Daca dupa expirarea termenului de un ... (vezi toată discuția)