avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Certificat de nastere si pasaport ptr un infant.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Certificat de nastere si pasaport ptr un infant.

Daca copilul este pe numele tatalui si calatoreste in Romania cu mama doar cu titlu de calatorie,ce acte sunt necesare ptr intoarcerea in strainatate in lipsa tatalui?( acesta aflandu se in strainatate,de unde pleaca copilul) Multumesc.
Cel mai recent răspuns: claudiae , utilizator 16:19, 31 Iulie 2018
Tatal trebuie sa faca (preferabil la consulat) o declaratie prin care isi exprima acordul cu privire la efectuarea calatoriei de intoarcere din Romania in tara de destinatia.
Pentru a obtine un pasaport pe numele minorului aveti nevoie de o procura prin care tatal va imputerniceste in acest scop sau de o declaratie prin care tatal isi exprima acordul cu privire la obtinerea acestuia (acte incheiate tot la consulat).
Daca minorul nu este nascut in Romania, trebuie sa ii transcrieti certificatul de nastere pentru a putea obtine pasaportul.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare pt a scoate un minor din tara luizaizza luizaizza Ma aflu in spania cu sotul meu.in tara am o fetita de 6 ani.ce acte trebuie sa trimitem noi din Spania ca sa o poata aduca unul din bunici? (vezi toată discuția)
Călătorie în și dinspre românia copil născut în spania Catalina Florina! Catalina Florina! Buna seara! As dori sa stiu ce acte imi trebuiesc pentru a pleca din România in Spania cu bebe, bebele a fost nascut in Spania si tatăl este spaniol, tin sa ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor! anamaria20210 anamaria20210 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o situatie daca se poate! Vreau sa plec in strainatate de Paste impreuna cu minorul meu de 8 luni la sot. Avem o procura ... (vezi toată discuția)