avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pasaport minor!
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pasaport minor!

Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o situatie daca se poate!
Vreau sa plec in strainatate de Paste impreuna cu minorul meu de 8 luni la sot. Avem o procura de calatorie, dar nu avem pasaport pentru copil. intrebarea este pot calatori cu minorul cu pasaportul meu? sau trebuie sa-i fac neaparat pasaport?
imi trebuie procura speciala pentru pasaport? sau este buna si asta pe care o am care cica e doar pentru calatorie?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: anamaria20210 , utilizator 20:39, 8 Aprilie 2016
Copilul are nevoie de pasaport si dvs de declaratia acord a tatalui sau de imputernicire pt a depune actele si ridica pasaportul copilului.
Pt a da declaratie, tatal se poate duce la ambasada/ consulat acolo unde e.
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2016
gi-jane2, moderator
deci inteleg ca mminorul nu poate calatori pe baza pasaportului unuia dintre parinti daca acesta are procura de calatorie?
Cred ca nu am lăsat loc de dubii în exprimare.
Copilul călătorește cu pașaportul lui, chiar dacă e copil, nu se ( mai) trece în pașaportul parintilor.
va multumec pentru lamuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura clausimo clausimo vreau sa stiu si eu; legea din romania e valabila pt toti notarii sau alte cabinete cu alte obicee....ca eu nu mai inteleg nimik..de asta vreau sa si plek ... (vezi toată discuția)
Calatoria in strainatate cu un minor michaitza michaitza Buna tuturor! Sunt Mihaela si sunt casatorita cu un cetatean strain (egiptean). Acum sunt in Romania si sunt insarcinata iar in decembrie voi deveni mamica. ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere si pasaport ptr un infant. claudiae claudiae Daca copilul este pe numele tatalui si calatoreste in Romania cu mama doar cu titlu de calatorie,ce acte sunt necesare ptr intoarcerea in strainatate in lipsa ... (vezi toată discuția)