avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Înscrierea soțului în carte funciară
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Înscrierea soțului în carte funciară

Bună ziua!

Vă rog să-mi spuneți care este procedura de înscriere al soțului în cartea funciară a locuinței pe care au cumpărat-o împreună înainte căsătoriei pe numele soției?
Fiul meu și soția sa au trăit în concubinaj timp de 5 ani și cu o lună înaintea căsătoriei au cumpărat un apartament din credit bancar pe numele norei mele.
Acum amândoi sunt de acord ca fiul meu să fie înscris în cartea funciară, dar nu știu care este procedura. Nu puteți ajuta, vă rog?

Mulțumesc anticipat pentru răspunsul dvs.!

Cu respect,
V. Marta

Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2018
vmarta, utilizator
Cel mai recent răspuns: vmarta , utilizator 15:42, 31 Iulie 2018
Ar fi doua variante.
Fie incheie un contract de donatie, prin care sotia doneaza sotului o cota (1/2 sau alta) din dreptul de proprietate - cu mentiunea ca donatia intre soti este revocabila oricand in timpul casatoriei.
Fie incheie o conventie matrimoniala prin care adopta comunitatea conventionala de bunuri, prin care aduc bunul propriu al sotiei in comunitatea de bunuri.
Ambele trebuie incheiate la un notar public care, mai apoi, intabuleaza actul in cartea funciara, operatiunea in urma careia fiul dvs apare coproprietar asupra bunului.
Mulțumesc frumos pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate face ca sotia sa devina coproprietar pe apartamentul ... Mariamea Mariamea cum se poate face ca sotia sa devina coproprietar pe apartamentul mostenit de sot de la parinti? (vezi toată discuția)
Buna ziua. la un imobil cumparat inainte de casatorie, sotul ... elena cailean elena cailean Buna ziua. la un imobil cumparat inainte de casatorie, sotul poate dona 50% sotiei, pentru a deveni si ea coproprietar? Poate fi atacat actul de donatie de ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune versus bunuri proprii Lili_Stefan Lili_Stefan Buna ziua. Imi puteti spune care este cea mai simpla varianta de a transfera bunurile proprii ale sotului in masa comuna a bunurilor familiei.Sotul este de ... (vezi toată discuția)