avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. la un imobil cumparat inainte de casatorie, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. la un imobil cumparat inainte de casatorie, sotul ...

Buna ziua. la un imobil cumparat inainte de casatorie, sotul poate dona 50% sotiei, pentru a deveni si ea coproprietar? Poate fi atacat actul de donatie de mostenitorii sotului? Ei nu au copii impreuna, doar sotul un fiu din prima casatorie, la fel si sotia un fiu din prima casatorie.
Cel mai recent răspuns: elena cailean , utilizator 22:24, 24 Ianuarie 2021
Bună ziua,

Da și da.
Mtumesc, deci poate fi atacat actul de donatie de catre fiul sotului, chiar daca nu i s,a incalcat rezerva succesorala? Ar trebui facut v/ c. Sau altceva mai sigur? Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca nu i se incalca rezerva succesorala, nu are de ce ataca donatia.
Doamna ar trebui sa stie ca donatia e revocabila intre soti pe perioada casatoriei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator
Atunci un contract de v/c ar fi mai indicat? Se poate face intre soti? Sau ce ar fi cel mai indicat pentru a fi sotia cu aceleasi drepturi ca si sotul 50%-50%, fara a mai putea fi revocat sau atacat acel act. Va multumesc.
schimbati regimul matrimonial in cel al comunitatii conventionale si sotul prin convetie, introduce bunul propriu in comunitatea de bunuri.
asa nu se mai poate razgandi.

Alte discuții în legătură

Act donatie Crs81 Crs81 Bună ziua, Am si eu următoare problema: sotul meu a primit o casă de la părinții lui înainte de a ne casatori. Casa i-a fost cedata prin act de ... (vezi toată discuția)
Parte la un imobil dobandit in timpul casatoriei getagoghie getagoghie Buna ziua, daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns... sunt casatorita din iulie 2014, in decembrie 2014 sotul meu a dobandit prin partaj judiciar, ... (vezi toată discuția)
Cum pot deveni coproprietar la un apartament luat de sotul meu, inainte de casatorie prin prima casa ContSters407106 ContSters407106 Buna ziua, De curand m-am casatorit si sotul meu are un apartament inainte de casatorie, luat prin Prima Casa. Eu detin, de asemenea, o garsoniera pe care ... (vezi toată discuția)