Buna ziua. la un imobil cumparat inainte de casatorie, sotul poate dona 50% sotiei, pentru a deveni si ea coproprietar? Poate fi atacat actul de donatie de mostenitorii sotului? Ei nu au copii impreuna, doar sotul un fiu din prima casatorie, la fel si sotia un fiu din prima casatorie.
Mtumesc, deci poate fi atacat actul de donatie de catre fiul sotului, chiar daca nu i s,a incalcat rezerva succesorala? Ar trebui facut v/ c. Sau altceva mai sigur? Va multumesc!
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
daca nu i se incalca rezerva succesorala, nu are de ce ataca donatia.
Doamna ar trebui sa stie ca donatia e revocabila intre soti pe perioada casatoriei.
Atunci un contract de v/c ar fi mai indicat? Se poate face intre soti? Sau ce ar fi cel mai indicat pentru a fi sotia cu aceleasi drepturi ca si sotul 50%-50%, fara a mai putea fi revocat sau atacat acel act. Va multumesc.
schimbati regimul matrimonial in cel al comunitatii conventionale si sotul prin convetie, introduce bunul propriu in comunitatea de bunuri.
asa nu se mai poate razgandi.
Act donatie
Crs81
Bună ziua,
Am si eu următoare problema: sotul meu a primit o casă de la părinții lui înainte de a ne casatori. Casa i-a fost cedata prin act de ... (vezi toată discuția)