Buna seara! Vreau sa cumpar o casa cu credit ipotecar, mi sa intocmit dosarul la banca( eu sunt in prezent cu indemnizatie crestere copil sotul cu salariu minim si sora mea codebitor) Casa costa 55000 euro, iar noi avem 39000, deci practic banca trebuie sa vina doar cu 16000. Cat dureaza sa ni se acorde creditul ?
tinand cont ( din ce am inteles) ca a fost evaluatorul extern la casa si a completat pe evaluare ceva nefavorabil.... nu am inteles exact ce. Si daca este posibil sa solicit o alta evaluare a bancii daca nu a trecut casa de prima. Multumesc!
In primul rand ca deocamdata nu stiti exact ce anume a completat evaluatorul, ce scrie in raportul lui si probabil si alte date importante. "ceva nefavorabil ..." este ceva destul de vag ca informatie.
Cat dureaza pana vi se acorda creditul (?) nu va poate spune nimeni, pentru simplul motiv ca fiecare banca danseaza pe politica si pe ritmul ei.
Da, este posibil sa solicitati o alte evaluare, insa veti fi intrebata: "De ce?" Ce raspundeti la asta? Vreau sa fac evaluari pana iese una favorabila !?
Nu, nu vi se va accepta asa ceva. Insa, inainte de a pune raul inainte, asteptati raspunsul bancii.