avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Orele minus din pontaj,poate angajatorul sa-ti ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Orele minus din pontaj,poate angajatorul sa-ti opreasca banii din salariu pe ele?

Buna ziua,la firma care lucrez mi se tot scot ore minus in pontaj in conditiile in care eu nu lipsesc dar apar pe minus in pontaj si de care zice angajatorul ca s-au acumulat de mai mult timp de cam 2 ani si ca as avea de recuperat 90 de ore minus,iar daca nu recuperez sa vin din liberele mele pe luna august au spus ca imi vor opri banii la salariu pe ele!Intrebarea mea este,orele acelea cum se stabilesc ca sunt ale mele pe minus in conditiile care cartela mea de pontaj are probleme si amprenta la fel si daca este legal sa mi se opreasca banii din salariu pe ele sau sa ma oblige sa le recuperez?precizez faptul ca in toata firma exista aceasta problema la angajati,mereu se scot ore pe minus multe si se obliga a le recupera din liber fara o doavada clara ca sunt pe minus acele ore din vina angajatatului.Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 1 August 2018
Nu prea am auzit in 48 de ani de munca de ore pe minus. Presupun ca este vorba de ore nelucrate. Incercati sa ma faceti sa inteleg, mai concret, despre ce este vorba.
Daca este vorba de ore nelucrate, in mod normal trebuiesc scazute din pontaj, implicit din salariu.
Ati sesizat in scris angajatorul ca " cartela dvs. de pontaj are probleme si amprenta la fel "?
Am comunicat verbal pe seful direct ca nu merge cartela.
Teoretic ar fi ore nelucrate,dar eu am fost prezenta la munca,doar ca cartela de pontaj nu m a pontat elecronic pe pontator.
Sesizati in scris ,nu verbal... astfel aveti dovada ca i-ati adus la cunostinta nefunctionarea corespunzatoare a cartelei.
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore minus in pontaj la locul de munca Andra Alexa Andra Alexa Buna ziua!Am si eu o problema si va rog sa ma ajutati cu un raspuns!La firma unde lucrez noi angajati suntem inregistrati la munca prin pontaj cu cartela ... (vezi toată discuția)
Completare pontaj florisp2009 florisp2009 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum ar trebui completat pontajul pentru luna august 2011 , pentru un salariat care lucreaza 8 ore/zi de miercuri pana dumineca ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare recuperate in pontaj alinadobre alinadobre Vreau sa stiu cum se evidentiaza orele suplimentare recuperate in pontaj. De exemplu, daca un salariat a efectuat 8 ore suplimentare pe 9 august, angajatorul ... (vezi toată discuția)