avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore minus in pontaj la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore minus in pontaj la locul de munca

Buna ziua!Am si eu o problema si va rog sa ma ajutati cu un raspuns!La firma unde lucrez noi angajati suntem inregistrati la munca prin pontaj cu cartela electronica iar cartela mea a cam avut probleme neanregistrandu-ma in sistem iar sefa de magazin nu sunt sigura ca m-a pontat corect adica sa faca reglarile necesare in sistem iar acum angajatorul imi spune ca am de recuperat 35 de ore minus din pontaj iar daca nu recuperez adica sa vin peste programul normal aceste 35 de ore imi va opri banii pe aceste ore din salariu!Intrebarea mea este are dreptul angajatorul sa mi opreasca acesti bani in conditiile in care eu am fost la munca si cartela nu m-a inregistrat iar eu nu as vrea sa recuperez un timp pe care oricum l-am mai lucrat?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 23 Mai 2019
Puteti demonstra ca ati fost la serviciu ?
Am semnate programele de prezenta care se intocmesc in fiecare saptamana cu ora de intrare si de iesire. Cum as putea demonstra altfel?
In acest caz, puteti sesiza ITM-ul si/sau promova o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele minus din pontaj,poate angajatorul sa-ti opreasca banii din salariu pe ele? Andra Alexa Andra Alexa Buna ziua,la firma care lucrez mi se tot scot ore minus in pontaj in conditiile in care eu nu lipsesc dar apar pe minus in pontaj si de care zice angajatorul ... (vezi toată discuția)
Condica de prezenta- pontaj magnetic MarieCurie MarieCurie Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Angaratorul ponteaza angajatii dupa un sistem de de pontaj pe baza de cartela magnetica. Acest sistem da erori in ... (vezi toată discuția)
Contestare ore de munca nemotivate lidero lidero Cum pot contesta faptul ca am fost pontat cu un numar de ore nemotivate, in conditiile in care firma nu dispune de un sistem de pontare electronic (ex.: cu ... (vezi toată discuția)