avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum pot recupera suma plătită proprietarului drept ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum pot recupera suma plătită proprietarului drept garanție în contractul de închiriere? Am plecat de o lună și nu vrea să mi-o dea

cum pot recupera garantia platita proprietarului ce nu vrea sa mi-o dea?Am platit la zi intretinerea,facturile.Am plecat de 1 luna si proprietarul nu vrea sa mi-o dea.
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Va trebui sa va adresati instantei de judecata, ......
Primul pas ar fi somarea acestuia prin avocat, există șansa să producă efecte.În caz contrar, o acțiune întemeiată fondată pe răspundere civilă contractuală.
nu stiu sigur nici daca a inregistrat contractul la anaf.Cand a fost facut nu s-a scris si nu am primit nici nr de inregistrare al contractului,nici copia cu exemplarul incris la anaf cu nr si stampila.L-am facut pe 2 luni:mai-iunie anul trecut si scrie in el ca "se prelungeste(dar nu scrie automat)pe perioade similare daca nu se anunta cu 15 zile inainte".Pt prelungire peste cele 2 luni nu trebuia un act aditional sau un nou contract? Mi-a si crescut chiria de 2 ori in 2 luni consecutive.Avea dreptul sa faca asta fara un nou(sau noi)contracte incheiate si semnate de ambii in care sa se scrie noul pret si sa se inregistreze la anaf pt a calcula impozitul potrivit noii sume? Va multumesc anticipat pt raspunsuri
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2018
teoF., utilizator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
si eu va sfatuiesc sa faceti o notificare catre proprietar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A operat tacita relocațiune, este bine că aveți contract.
Obligații în raport cu Anaf are locatorul, nu dvs (contractul își produce efectele inter partes), context în care ați putea sesiza inclusiv Parchetul competent cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa imi recuperez garantia ? sebik sebik Buna ziua, Va scriu in legatura cu o problema.Am stat in chirie intr-un apartament.La inchiriere am semnat un contract cu proprietarul pe un an de zile cu ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca pe per. determinata kronosz1 kronosz1 Buna ziua As dori sa va cer parerea despre o \"mica\" problema. Am fost angajat la o firma cu contract pe perioada determinata (3 luni), care a expirat in ... (vezi toată discuția)