avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa tată,fratele meu e decedat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa tată,fratele meu e decedat?

As vrea sa dezbat succesiunea după tată Fratele meu a decedat si el de curând.ce trebuie sa fac? Avem o sora vitregă care sustine ca are lasat un act prin care fratele meu spune ca toate bunurile lui mobile si imobile sa ii ramana ei(dar nu avea nimic pe numele lui cand a facut acel act)!Ce acte imi trebuie pentru a sustine succesiunea,ce este de facut in cazul acesta?!!Mama traieste dar era divorțata de tata.Are acel act vre-o valoare?Nu afost inregistrat nici la primărie
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2018
Stan Antonela Mădălina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Stan Antonela Mădălina , utilizator 08:36, 2 August 2018
Trebuie vazut de un avocat actul. E posibil sa fie un testament olograf.
Mostenitorii tatalui dumneavoastra sunt :
- mama dumneavoastra daca traieste
- dumneavoastra impreuna cu fratii.

Daca fratele traia la data decesului tatalui atunci el l-a mostenit pe acesta si implicit printr-un testament propriu putea lasa aceste bunuri mostenite unei persoane la alegere.
Cotele se calculeaza diferit in functie de bunurile aflate in masa succesorala , in functie de testament si de mostenitorii care au acceptat mostenirea sau au exercitat acte de posesie asupra mostenirii.
Dar fratele meu inainte sa moara nu deținea absolut nimic!Cand se redactează un asemenea act nu trebuiesc dovedite scriptic(act de propietate) acele bunuri mobile si imobile?Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in cazul in care sotii nu au copii sau frati, cine ... vulpys vulpys Buna ziua. In cazul in care sotii nu au copii sau frati, cine va putea veni la mostenire? Daca pe timpul vietii facem testament, poate fi atacat? Sotul are ... (vezi toată discuția)
Mostenire romulanum romulanum Buna , seara , am inteles ca de mama mea vitrega care a decedat si a lasat ca testament cate o jumatate din cele doua imobile care le-a detinut defuncta, nu ma ... (vezi toată discuția)
Mostenire eminence eminence Buna ziua. Sper sa ma puteti ajuta in urmatoarea problema: Obiectul problemei este un imobil care va avea 3 mostenitori: eu si doi frati vitregi pe care tata ... (vezi toată discuția)