avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna , seara , am inteles ca de mama mea vitrega care a decedat si a lasat ca testament cate o jumatate din cele doua imobile care le-a detinut defuncta, nu ma pot apropia de testament si nu-l pot ataca dar intrebarea este , urmatoarea :Cu cine va imparte cealalta jumatate cei care au testamentul ?Eu mai am vre-o parte?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 06:49, 11 Februarie 2011
Aveti dreptul sa atacati testamentul.
andymaurul a scris:

Aveti dreptul sa atacati testamentul.

Cum anume ar putea sa-l atace?

Partea din mostenire care nu face obiectul unui testament va fi culeasa de rudele sale in ordinea claselor de mostenitori si a gradelor de rudenie. Daca nu are nicio ruda, bunurile vor fi culese de stat.
tatal d-voastra traieste?
Mai e ceva...imobilele erau ale mamei vitrege exclusiv? Erau bunuri dobandite inaintea casatoriei cu tatal? Sau mostenite?
Daca erau bunuri dobandite in timpul casatoriei cu tatal dumneavoastra, situatia se schimba. Jumatate din valoare apartine tatalui, jumatate mamei vitrege.
Intrebarea de mai sus e pertinenta : tatal mai traieste? Daca mai traieste el are o cota parte din mostenire care difera in functie de rudele cu care vine sa culeaga mostenirea.Daca nu mai traieste, vor culege legatarii (cei instituiti in testament ) si rudele defunctului.
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
Mihaela Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire hagrid hagrid As dori sa aflu daca am dreptul la mostenire a bunurilor si imobilului dupa decesul mamei mele vitrege. Mama mea vitrega a fost casnica neavand venit, doar ... (vezi toată discuția)
Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)
Testamente-succesiuni Butuc Ioan Butuc Ioan Tatal meu(decedat) mi-a lasat un testament olograf prin care-mi lasa toate bunurile imobile(teren arabil). De asemenea mama(decedata acum 4 luni) mi-a facut un ... (vezi toată discuția)