avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executat kruk
Discuție deschisă în Executare silită

Executat kruk

De astăzi mi sa reținut o suma din salar . Neștiind de ce am întrebat la birou pentru ce. Surpriza a fost sa mi se spună ca sunt executat silit pentru un credit din 2009. Fiind plecat din tara foarte mult timp am cam uitat de credit. Am înțeles din alte discuții ca ar putea fi expirat creditul sau asa ceva. În general întrebarea mea este : cum pot scăpa de aceasta executare? Este vorba totuși de niște penalizări exorbitante. Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 15:24, 2 August 2018
Se poate ca executarea sa fie prescrise,DACA nu cumva a intervenit suspendarea cat timp nu ati fost in tara si nu ati avut alte bunuri urmaribile,DACA nu ati avut totusi salariu si in tara.Încercați o contestație la executare pe acest motiv ,,sa fiti insa si aici in termen (15 zile de la data primei retineri).
Mergeti maine la avocat si sa va faca contestatie la executare.
Par sa existe sanse sa scapati de datorie.
Daca ati iesit din termen nu mai scapati de datorie...

In astfel de cazuri se merge in aceeasi zi la avocat deoarece fiecare zi de intarziere poate insemna pierderea procesului...
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Formulați cu maximă celeritate contestație la executare, contextul factual prezentat pare sursa unor șanse solide ca datoria să fie prescrisă.
Recomandabil ar fi să mergeți la un avocat.
Contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta. Din cele mentionate de dvs. sunt sanse mari ca dreptul creditorului sa fie prescris.
Problema e ca nu mi s-a adus la cunoștință doar când am primit salarul. Am primit de la firma copie după hârtiile de la executor și sunt trecut de mult cele 15 zile.

Company Advising a scris:

Contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta. Din cele mentionate de dvs. sunt sanse mari ca dreptul creditorului sa fie prescris.

Alte discuții în legătură

Contestare executare silita alexmen alexmen cum si in cit timp se poate contesta o executare silita?am o poprire pe salariu din octombrie 2018 pentru un credit bancar facut in 2005 si o sentinta de ... (vezi toată discuția)
Contestație executare silita bogdan_pahone@yahoo bogdan_pahone@yahoo Se poate ataca in instanta executarea silită?Si ce sanse de castig sunt? (vezi toată discuția)
Se poate prescrie datoria mea? andreeapiringer andreeapiringer Bună ziua! Am o datorie la o banca de 6000E. Creditul a fost făcut în 2008, Din 2009 nu am mai plătit absolut nimic. Azi am primit prin posta o executare ... (vezi toată discuția)