avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto soldat cu decesul victimei (soacra mea). ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto soldat cu decesul victimei (soacra mea). Este o normal ca după 7 luni și jumătate să nu ni se comunice absolut nimic?

In data de 07.12.2017, soacra mea a fost accidentata mortal pe o trecere de pietoni din Sectorul 4, soferul neparasind locul accidentului, fiind identificat de organe.. Pana in acest moment nu ni s-a comunicat absolut nicio informatie nici de catre politiei nici de catre procuratura. Nu stim nici macar numele celui in cauza. Ceea ce am aflat este faptul ca soferul este angajat MApN, masina pe care o conducea in momentul accidentului era proprietate persoanala (BMW) si era imbracat in civil, deci nefiind in misiune. Este o procedura normala ca dupa 7 luni si jumatate sa nu ni se comunice absolut nimic?

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 2 August 2018
Manuela Rășină, administrator
4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intro prima faza, cercetarea se face in libertate si poate dura. Practica spune ca, pentru a evita eventualele tentative de "justitie paralela", datele de identificare ale faptuitorului nu sunt comunicate.
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
viorel55, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Succesorii persoanei vatamate au dreptul sa se constituie parte civila in procesul penal.
Partea civila are drepturile prevazute la art. 81 c.p.p.
Referitor la intrebarea dvs, partea civila poate formula cerere prin care sa solicite sa fie informata cu privire la stadiul urmaririi penale.
ART. 81
Drepturile persoanei vătămate
(1) În cadrul procesului penal, persoana vătămată are următoarele drepturi:
a) dreptul de a fi informată cu privire la drepturile sale;
b) dreptul de a propune administrarea de probe de către organele judiciare, de a ridica excepţii şi de a pune concluzii;
c) dreptul de a formula orice alte cereri ce ţin de soluţionarea laturii penale a cauzei;
d) dreptul de a fi informată, într-un termen rezonabil, cu privire la stadiul urmăririi penale, la cererea sa expresă, cu condiţia de a indica o adresă pe teritoriul României, o adresă de poştă electronică sau mesagerie electronică, la care aceste informaţii să îi fie comunicate;
e) dreptul de a consulta dosarul, în condiţiile legii;
f) dreptul de a fi ascultată;
g) dreptul de a adresa întrebări inculpatului, martorilor şi experţilor;
#M35
g^1) dreptul de a beneficia în mod gratuit de un interpret atunci când nu înţelege, nu se exprimă bine sau nu poate comunica în limba română. În cazurile urgente se pot folosi mijloace tehnice de comunicare, dacă se apreciază că acest lucru este necesar şi că nu împiedică exercitarea drepturilor persoanei vătămate;
g^2) dreptul de a i se comunica traducerea într-o limbă pe care o înţelege a oricărei soluţii de netrimitere în judecată, atunci când nu înţelege limba română;
#B
h) dreptul de a fi asistată de avocat sau reprezentată;
i) dreptul de a apela la un mediator, în cazurile permise de lege;
j) alte drepturi prevăzute de lege.
#M2
(2) Persoana care a suferit o vătămare fizică, materială sau morală printr-o faptă penală pentru care acţiunea penală se pune în mişcare din oficiu şi care nu doreşte să participe la procesul penal trebuie să înştiinţeze despre aceasta organul judiciar, care, dacă apreciază necesar, o va putea audia în calitate de martor.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se misca foarte greu lucrurile in privinta anchetelor, pe motiv ca nu sunt bani pentru tot felul de expertize...Mama mea a fost omorata pe trecere de pietoni in iunie 2013 si abia in decembrie 2017 s-a terminat procesul si asta pentru ca avocata a platit din banii ei, pe care i-a recuperat din despagubiri, unele expertize care nu se miscau deloc din lipsa la bani la politie. E drept ca noi am stiut cine a omorat-o, omul a venit si a vorbit cu noi, nu era vreun vitezoman sau teribilist, parea sincer afectat si regreta, dar atat, iar politia nu s-a prea inghesuit sa ne spuna mare lucru pe parcursul anchetei. Si la urma, dupa ce a omorat un om, mare condamnare- mare : 2 ani cu suspendare!!Noi nu ne-am constituit parte civila impotriva omului, dar firma la care avea RCA, ne-a dat o despagubire de mai mare rasul, chiar daca mama a murit, nu a fost doar ranita. Succes si rabdare, ca va fi un proces lung, mai ales daca o fi vreun VIP mai greu de atins.
Angajati-va un av specializat pe drept penal care sa va reprezinte in fata organelor de cercetare penala in caz contrar ssteptati mult si bine.Inarmati va cu rabdare,negociati un onorariu de succes din daunele morale si mergeti inainte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresata de fostul iubit Biancabyuu Biancabyuu Bună ziua. Tocmai am depus ieri o plângere,urmată de o declaratie împotriva fostului meu iubit, deoarece m-a abuzat fizic. Mi s-a spus că i se v-a ... (vezi toată discuția)
Informatii din timpul unei anchete ale politiei acrucspiru acrucspiru Buna ziiua, In urma cu cca 2 luni am fost victima unui furt. Mi-au fost furate acte, telefoane si bani. (deci implicit hotii stiu adresa unde locuiesc). Am ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu că reclamantul să se deplaseze la domiciliul pârâtului pentru declarații la poliție? aadinuta aadinuta Buna seara tuturor. Am depus o plângere penală împotriva fostului soț pentru amenințarea cu moartea și șantaj. Cei de la poliție m-au sunat și au ... (vezi toată discuția)