avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Direcția Sanitar-Veterinară are dreptul să divulge ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Direcția Sanitar-Veterinară are dreptul să divulge numele reclamantului către operatorul economic?

Buna seara,
Am făcut o sesizare catre Dsv, iar la 2 saptamani am fost chemat de șeful meu care mi-a cerut socoteală în legătură cu sesizarea.Mi-am dat seama ca a fost un control anunțat si ca nu se va confirma cele sesizate de mine, deși le-am trimis si poze autorităților, lucru care de astfel s-a si intamplat la o săptămână după discuția cu șeful meu.Degeaba am sesizat eu, daca la data controlului totul a fost în regulă. Doresc sa va intreb daca Dsv. avea dreptul sa-mi divulge datele personale? Intenționez să fac si o sesizare catre Autoritatea de protecția datelor. Șeful meu mi-a transmis ca nu e vina firmei daca se gasesc nereguli ci a angajaților care își desfășoară activitatea., lucru de care nu sunt de acord, deoarece fiecare angajat reprezinta firma, si este o pb. de management dpmdv.Va rog păreri si la această situație, va multumesv
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: morty , utilizator 00:02, 14 August 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
e o situatie destul de delicata. pe sleau, ati reclamat pe seful dvs la DSV.
mai intai, in ce calitate ati facut-o? de angajat al firmei sau de simplu cetatean?
Simplu cetățean, dar el a aflat că am facut sesizare....
Ultima modificare: Marți, 7 August 2018
Manuela Rășină, administrator
asta inseamna ca datele pe baza carora ati facut reclamatia sunt publice, zic bine? adica nu v-ati folosit in nici un fel de apartenenta dvs la organizatia unde sunteti angajat pentru a le procura, organiza, intelege,... sau v-ati folosit?
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
adriandimitriu, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu avea dreptul sa divulge datele personale, numele sau alte informatii privind persoana reclamanta. O sesizare are un caracter particular, insa rareori protectia minima legala este respectata de cei care reprezinta autoritatile... obiceiurile vechi mor greu!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana la divulgare, nu e clar daca reclamatia a fost facuta ca simplu cetatean.
Fiindca daca informatiile pe care se bazeaza reclamatia au fost procurate doar fiindca reclamantul e salariat al firmei, lucrurile se complica asa de tare, incat as putea spune ca povestea cu GDPR-ul e ultima grija.
E vorba mai intai de procedurile interne ale firmelor, confidentialitate, etc.
Dar sa speram ca datele pe care s-a sprijinit reclamatia erau vizibile de pe strada, astfel incat sa ne putem intoarce la GDPR.
In al doilea rand, parca sunt niste exceptii cand e vorba de investigatii ale autoritatilor statului. Ma gandesc ca se pot invoca. Morty vorbeste de DSV iar acum pesta porcina face ravagii. Doar el/ ea stie despre ce e vorba.
Ultima modificare: Joi, 2 August 2018
adriandimitriu, utilizator

Alte discuții în legătură

Divulgare date personale catre terti mimisto mimisto Buna seara. Sunt intr-o situatie in care nu stiu ce sa fac. Am facut o reclamatie scrisa la un ritailer (hipermarket din Bucuresti) deoarece am fost ... (vezi toată discuția)
Legi internet ady_best03 ady_best03 Buna seara si mii de scuze pentru deranj. Am si eu o mica nelamurire in ceea ce priveste legislatia IT. E legala postarea de poze, pe internet sau in cadrul ... (vezi toată discuția)
Protectia consumatorului? VALI_M VALI_M As dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu o problema avuta cu cei de la Protectia Consumatorului. Am facut o sesizare la Comisariatul Judetean pentru ... (vezi toată discuția)