avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensiei alimentare

Buna ziua.
Doresc sa stiu, în ce cuantum se stabilește pensia alimentară pentru un copil care are 22 ani, continuă studiile - la un Master si este angajat cu carte de munca!
Multumesc anticipat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna dimineata,
pensia este suportata de parintele obligat pana la varsta de 18 ani , maxim 26 de ani, daca urmeaza cursuri universitare= pentru cursuri posuniversitare- master- nu cred sa se mai suporte plata pensiei.
Masterul nu mai este un curs universitar, mai ales ca fiul/fiica este si angajata
De obicei, au dreptul la pensie de intretinere pana la 26 sni cei care urmeaza facultati cu ani prelungiti de studiu- arhitectura, medicina ( 6 ani)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! prin hotărâre judecătorească, in 2020,am fost ... Iustin25 Iustin25 Bună ziua ! Prin Hotărâre Judecătorească, in 2020,am fost obligat la plata pensiei alimentare în cuantum de 1/6 din salar până la finalizarea ... (vezi toată discuția)
Ce presupune masterul,cum se desfasoara sbdcl sbdcl masterul cum se desfasoara?cum se tin cursurile ,de cate ori ,cum se dau examenele referatele,disertatia ce resupune?cu ce ne ajuta masterul? se poate prelungi ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere jenip1 jenip1 un tanar de 22 ani, urmeaza sa sustina examenul de licenta in iulie 2016, la terminarea a 4 ani de studii superioare. 1. pana in ce luna trebuie tatal sa ii ... (vezi toată discuția)