avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... AMENDA RADAR
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

AMENDA RADAR

A m contestat o amneda de radar+ suspendare permis :D As avea cateva intrebari: 1 Trebuia trecut in P-V seria si nr ap radar? 2 nr de inmatriculare al auto. pe care era montat radarul?
probabil cautati motive de nulitate, insa aceste informatii nu sunt necesare de a fi mentionate in p.v
Agentul constatator este obligat să menţioneze în procesul-verbal, la rubrica descrierii faptei, marca, tipul, seria și numărul aparatului radar folosit (cinemometrul-radar).
Aceasta obligaţie este dată de art. 109 din OUG nr. 195/2002 Republicata. In practica, de multe ori agentul nu face menţiunea sau dacă o face, spune doar atât: „a fost înregistrat de aparatul radar omologat și verificat metrologic", ceea ce constituie o gravă omisiune, întrucât daca nu se menţionează marca, tipul seria si numărul aparatului radar, acesta nu poate fi contestat in instanţa - loc unde se poate solicita administrarea probei cu buletinele de omologare si verificare metrologica.
Inexistența menţiunilor complete cu privire la aparatul radar folosit este caz de NULITATE ABSOLUTA, față de care vă solicităm să țineți seama.
Atentie de asemenea ca trebuie sa precizeze si numarul casetei pe care s-a facut inregistrarea pt ca ulterior sa poat fi identificata.

Bafta!

PS: Am revenit!
Consecinţa lipsei din procesul verbal de contravenţie a menţiunilor privitoare la autovehiculul pe care este montat aparatul de înregistrare a vitezei, seria aparatului, certificatul de verificare metrologică ( Curtea de Apel Craiova ).

a) Într-o primă opinie, se susţine că, deşi nu există o astfel de prevedere în lege, aceste menţiuni ar fi necesare, deoarece măsurătorile aparatului radar sunt probe care pot să dovedească vinovăţia, iar în situaţia în care aceste menţiuni lipsesc din procesul verbal, instanţa nu poate aprecia dacă aparatul este verificat metrologic.

Într-o variantă a acestei opinii, se consideră că în procesul verbal trebuie să existe doar menţiunea privitoare la mijlocul tehnic de înregistrare a vitezei, pe care este trecută seria aparatului, pentru a se putea verifica dacă proba a fost produsă în condiţii de legalitate, respectiv dacă aparatul a fost verificat metrologic.
Deci indiferent cum am face, tot în sprijinul dvs. este.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2009
Cabinet de Avocatura Ispas Daniel, Avocat
Trebuiau trecute toate datele de identificare ale aparatului radar pentru a putea fi individualizat - aveti sanse suficiente sa obtineti anularea acestuia in instanta! B-)
In procesul verbal scrie : a fost inregistrat cu ap radar in localitatea....... La tribunal ei trebuie sa prezinte omologarea verificarea... a aparatului radar. Intrebarea mea este: A CARUI APARAT RADAR?? in procesul verbal nu scrie nimic serie numar. etc. Pot veni cu actele oricarui aparat radar??!!
Nu spune nici nr de inmatriculare al autovehiculului in care sa afla radarul.
V-a explicat user-ul Icespace27 foarte clar ce e de facut.
Ca sa citez din sentinta data in cazul meu, "dubiul profita faptuitorului" :D (iar la mine PV a continut toate datele despre radar, serie, caseta nr, etc...doar ca certificatul metrologic prezenta alterari evidente ale scrisului - pasta corectoare + pix+ creier de militian #-o)
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2009
madriann, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal rutier ContSters126583 ContSters126583 Am condus cu 63 km /h unde era limita de 50, in afara localitatii. Le-am cerut sa imi arate certificatul privind omologarea si verificarea metrologica a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. În urmă cu o zi am fost amendat + retinerea permisului ... AUREL .M AUREL .M Bună ziua. În urmă cu o zi am fost amendat + retinerea permisului de conducere pe 90 zile . Mă deplasam pe un drum județean în apropierea unei ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda Avecc Avecc Buna ziua, Va rog cei care aveti experineta sa aruncati un ochi peste aceasta plangere si sa imi spuneti daca este ok. Vreau sa o trimit ... (vezi toată discuția)