avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... AMENDA RADAR
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

AMENDA RADAR

A m contestat o amneda de radar+ suspendare permis :D As avea cateva intrebari: 1 Trebuia trecut in P-V seria si nr ap radar? 2 nr de inmatriculare al auto. pe care era montat radarul?
Asa e mi-a explicat. :D. Dar in art. 109 din OUG 195/2002 scrie: Art.109. (2) Constatarea contravenţiilor se poate face şi cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a
contravenţiei. ..............Lasa loc de interpretari. Nu spune nimic de serie ,nr ,etc...Fiecare poate interpreta cum ii convine #-o
"dubiul profita faptuitorului" #-o#-o#-o
macar de-ar fi asa.:D
Aveti sanse mari de reusita in acest caz.....si nu uitati sa solicitati si dovada ca respectivul agent constatator este operator calificat.

Ar fi bine sa cititi si NORMA DE METROLOGIE LEGALA NML 021-05 din 23 noiembrie 2005"Aparate pentru masurarea vitezei de circulatie a autovehiculelor (cinemometre)" *)
EMITENT: BIROUL ROMAN DE METROLOGIE LEGALA
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 1.102 bis din 7 decembrie 2005
*) Aprobata prin Ordinul nr. 301 din 23.11.2005 din Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1102 din 07.12.2005

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal rutier ContSters126583 ContSters126583 Am condus cu 63 km /h unde era limita de 50, in afara localitatii. Le-am cerut sa imi arate certificatul privind omologarea si verificarea metrologica a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. În urmă cu o zi am fost amendat + retinerea permisului ... AUREL .M AUREL .M Bună ziua. În urmă cu o zi am fost amendat + retinerea permisului de conducere pe 90 zile . Mă deplasam pe un drum județean în apropierea unei ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda Avecc Avecc Buna ziua, Va rog cei care aveti experineta sa aruncati un ochi peste aceasta plangere si sa imi spuneti daca este ok. Vreau sa o trimit ... (vezi toată discuția)