avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare scoala, club de dans
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare scoala, club de dans

Buna ziua!

In calitate de simpla persoana, fara vreo pregatire in domeniul artistic, pot infiinta o scoala, un club de dans pentru copii? Adica eu sa devin manager, sa aleg unde, ce si cum si sa inchei contracte de colaborare cu instructori cu atestari in domeniu? Instructori cunosc deja.

Unde pot afla informatii detaliate despre aceasta chestiune, exista vreo lege in acest sens? Nu doresc SRL, PFA. Merge ONG?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:22, 1 August 2018
Puteti organiza o scoala sau club de dans si in forma juridica de asociatie sau fundatie in temeiul OG 26 / 2000, daca va ganditi ca se gasesc surse de finantare a ei (sponsorizari, granturi, donatii....), avand in vedere ca obtinerea de venituri din activitati economice directe ex. taxe de participare la cursuri sau participare la activitati... trebuie sa aiba caracter de exceptie, nu pot fi principala sursa de venit.... Alminteri ar fi negat caracterul non-profit si ar trebui sa mergeti pe o forma juridica de operator economic..... Legislatia ONG nu impune ca fondatorii sau membrii Consiliuli Director sau reprezentantul legal sa aiba o anumita pregatire profesionala, certificare etc. asa cum exista prevederi in Legea 31 / 1990 pentru soceitatile care urmeaza sa activeze in anumite domenii. Deci pot fi fondatori si menbri in Consiliul Director orice persoane fizice majore, chiar daca nu au nici macar bacalaureat si chiar daca nu au habar de domeniu - isi pot atrage ca voluntari sau salariati oamenii cu pregatirea necesara in domeniu....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fundatie ong asociatie aliorneicev aliorneicev este legal sa infiintezi o asociatie/fundatie/ong pentru obtinerea de venituri in urma activitatii de predare cursuri instrumente muzicale?in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Pentru o scoala de dans ce forma juridica imi recomandati? paflorin paflorin Eu si prietena mea dorim sa infiintam o scoala de dans pentru copii(balet,dans modern,dans de societate,populare nationale si internationale si mai putin ... (vezi toată discuția)
Contract de mecenat pentru plata scolii giussy7 giussy7 Buna ziua, As dori informatii despre cazul urmator. O asociatie vrea sa plateasca scoala (privata) a unui copil (lunar, timp de un an de zile). Motivul este ... (vezi toată discuția)