avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sechestrul asigurator si poprirea
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sechestrul asigurator si poprirea

Intr-un dosar cu o vechime de 11 ani, pe motivul interventiei prescriptiei, instanta de fond a decis incetarea procesului penal, insa a admis actiunea civila a creditorilor pentru recuperarea prejudiciului de aprox. 45.000 euro si a dispus initierea sechestrului asigurator pentru bunurile mobile si imobile a inculpatilor. Mentionez ca o astfel de masura nu a fost luata in timpului procesului penal ci a venit acum prin pronuntare. Astfel, mi s-a pus sechestru pe un imobil din Constanta (evaluat la dublul sumei din prejudiciu) dar mi s-au poprit si toate conturile bancare inclusiv liniile de credit. Intrebarile mele sunt:
1. Aflandu-ma intre instante (tinand cont si de vacanta magistratilor) ma pot adresa cuiva sau pot depune o contestatie pentru a debloca conturile bancare in conditiile in care daca apartamentul ramane blocat ar acoperi tot prejudiciul?
2. Daca as achizitiona un autoturism il pot inmatricula sau mai grav in cazul in care il inmatriculez pe numele meu ma pot astepta sa fie ridicat?

Din cate am inteles dosarul ramane la instanta de fond pana primesc hotararea motivata (am primit doar minuta) iar datorita vacantei pana ajunge dosarul la apel o sa dureze destul de mult. M-ar interesa deblocarea conturilor cat se poate de repede.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 15:03, 4 August 2018
In principiu se poate dar inteleg ca aveți avocat. El este cel mai în măsura sa va spună cum trebuie procedat deoarece cunoaste dosarul. Noi aici putem cel mult specula cu privire la speța Dvs si va putem induce fara sa vrem in eroare. Va doriti asa ceva?
Va puteti imagina ca din moment ce am apelat la forum inseamna ca nu am primit raspunsurile pe care mi le doresc. Va rog sa raspundeti la acest mesaj in masura in care ma puteti ajuta si va mai rog sa ramanem pe subiect. Faptul ca am sau nu avocat este irelevant pentru intrebarile adresate comunitatii.
Se poate face deblocarea. Depinde de avocatul dvs
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2018
Petre Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi executat silit un imobil asupra căruia există un sechestru asigurător pus de procuror? radu101979 radu101979 Buna ziua! Am urmatoarea situatie: asupra fratelui meu a inceput o urmarire penala inca de acum 3 ani, iar asupra imobilului in care locuieste momentan s-a ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator-autoturism in leasing Alina_Bog Alina_Bog Utilizatorul dintr-un contract de leasing a fost pus sub urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de initiere/constituire de grup infractional si odata ... (vezi toată discuția)
E posibil partajul bunurilor comune sechestrate în faza de urmărire ... Adevar2 Adevar2 E posibil partajul bunurilor comune sechestrate în faza de urmărire penală? Bună ziua!Va rog respectuos sa ma sfătuiți în următoarea speță: ... (vezi toată discuția)