avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie copil

Buna ziua!Sunt insarcinata in 26de saptamani si as vrea sa stiu daca eu voi primii vreo suma de bani din partea statului la nasterea copilului (voi naste la inceputul lunii noiembrie) avand in vedere ca anul acesta am lucrat numai o luna cu contract de munca,in 2017 am lucrat din luna august pana in noiembrie si am fost si studenta. Tin sa mentionez ca sunt casatorita din 2014 iar copilul este cu alt barbat (care nu il vrea), copilul va trece pe numele sotului automat(chiar daca el nu vrea)? Ce as putea face in caz de divort?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
decembrie 2016 - noiembrie 2018 este perioada eligibila pentru CCC.

In aceasta perioada, pentru a beneficia de indemnizatia CCC, trebuie sa fi realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit sau sa va fi aflat intr-un din perioadele asimilate prevazute de art.2 alin.5 si 6 din OUG 111/2010 (de exemplu, in somaj, eleva la zi, studenta la zi, in CCC etc.).

Divortul nu afecteaza dreptul unui parinte de a beneficia de indemnizatia CCC.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!

In completarea raspunsului deja dat de catre domnul consilier juridic, copilul va trece pe numele sotului Dvs. conform prevederilor art. 414 Cod civil care instituie prezumtia de paternitate:

(1) Copilul născut sau conceput în timpul căsătoriei are ca tată pe soţul mamei - aceasta se presupune automat si este trecut pe certificatul de nastere al copilului, iar solutia este data imediata de alineatul 2 cand nici sotul Dvs., care nu este tatal biologic al copilului, nu il recunoaste, sens in care acesta va trebui sa promoveze o actiune in instanta numita actiune in tagada paternitatii.

(2) Paternitatea poate fi tăgăduită, dacă este cu neputinţă ca soţul mamei să fie tatăl copilului.

Daca veti avea nevoie de ajutor, apelati la serviciile unui avocat, intrucat chiar daca tatal biologic nu isi dorese copilul, acest fapt nu il absolva de obligatiile pe care le are fata de propriul copil. Prin urmare, vor trebui intentate mai multe procese, printre care sa obligati inclusiv si tatal biologic la pensie de intretinere, intrucat nu este normal si moral sa cresteti singura un copil.

Va doresc nastere usoara! O seara placuta!
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
Carmen Matei, Avocat
Multumesc!o seara buna!
Ultima modificare: Joi, 2 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am si eu o întrebare,de 6 ani sunt despărțita, ... Florybya87 Florybya87 Bună seara, am si eu o întrebare,de 6 ani sunt despărțita, in luna august,am înaintat actele de divorț, pe 11 octombrie se termina divorțul,in luna ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere la copil Vasilica-Irina Vasilica-Irina ce nume de familie al mamei va trece in certificatul de nastere al copilului daca eu port numele de casatorie a sotului care inca nu am divortat dar copilul ... (vezi toată discuția)