avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... contestatie P.V. amenda circulatie auto.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

contestatie P.V. amenda circulatie auto.

Decizia nr. 8/2018, ÎCCJ .
-la ce se refera a se face dovada ca i s-a produs o vătămare care nu poate fi înlăturată decât prin anularea măsurii luate prin procesul verbal de contraventie.
Cel mai recent răspuns: nik69 , utilizator 09:49, 2 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit comunicatului de presă publicat pe site-ul ÎCCJ (www.scj.ro), în ședința din 19 martie 2018, Înalta Curte s-a reunit pentru a dezbate următorul recurs în interesul legii: „în interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 96 alin. (1) din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în sensul în care neconsemnarea, în cuprinsul procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției, a sancțiunii complementare a suspendării dreptului de a conduce, a intervalului de timp în care acesta este suspendat și a temeiului juridic este sancționată cu nulitatea relativă parțială a procesului-verbal, condiționată de producerea unei vătămări care nu poate fi înlăturată decât prin anularea măsurii privind reținerea permisului de conducere”.

daca organul de politie nu a consemnat in pv faptul ca i se suspenda dreptul de a conduce, intervalul de timp pt care se suspenda dreptul de a conduce pt contravenient si in baza carui articol de lege aplica sanctiunea suspendarii drpetului la conducere, ale PV este lovit de nulitate relativa partiala; aceasta nulitate relativa este admisa de instanta numai daca persoana contravenienta dovedeste ca , prin aceasta masura i s-a produs o vatamare care nu poate fi inlaturata decat prin anularea masurii retinerii permsiului- exemplu vatamare- este soferul de cat B al unui director si prin susprndarea dreptului de a conduce directorul il concediaza,etc...

cu ce se poate face dovada la judecatorie ,cu o declaratie s-au cu adeverinta de la locul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. recent mi-a fost suspendat dreptul de a conduce si ... SFlo SFlo Buna ziua. Recent mi-a fost suspendat dreptul de a conduce si retinut permisul de conducere pentru depasire pe linie continua. In cuprinsul procesului-verbal, ... (vezi toată discuția)
Nulitatea procesului verbal ContSters469680 ContSters469680 Buna ziua! Saptamana trecuta am fost surprins de aparatul radar tip :pistol\" circuland cu o.viteza cu 72 km/h peste viteza legala in localitate! in ... (vezi toată discuția)