Decizia nr. 8/2018, ÎCCJ .
-la ce se refera a se face dovada ca i s-a produs o vătămare care nu poate fi înlăturată decât prin anularea măsurii luate prin procesul verbal de contraventie.
Potrivit comunicatului de presă publicat pe site-ul ÎCCJ (www.scj.ro), în ședința din 19 martie 2018, Înalta Curte s-a reunit pentru a dezbate următorul recurs în interesul legii: „în interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 96 alin. (1) din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în sensul în care neconsemnarea, în cuprinsul procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției, a sancțiunii complementare a suspendării dreptului de a conduce, a intervalului de timp în care acesta este suspendat și a temeiului juridic este sancționată cu nulitatea relativă parțială a procesului-verbal, condiționată de producerea unei vătămări care nu poate fi înlăturată decât prin anularea măsurii privind reținerea permisului de conducere”.
daca organul de politie nu a consemnat in pv faptul ca i se suspenda dreptul de a conduce, intervalul de timp pt care se suspenda dreptul de a conduce pt contravenient si in baza carui articol de lege aplica sanctiunea suspendarii drpetului la conducere, ale PV este lovit de nulitate relativa partiala; aceasta nulitate relativa este admisa de instanta numai daca persoana contravenienta dovedeste ca , prin aceasta masura i s-a produs o vatamare care nu poate fi inlaturata decat prin anularea masurii retinerii permsiului- exemplu vatamare- este soferul de cat B al unui director si prin susprndarea dreptului de a conduce directorul il concediaza,etc...