avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. Recent mi-a fost suspendat dreptul de a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. Recent mi-a fost suspendat dreptul de a conduce si ...

Buna ziua.
Recent mi-a fost suspendat dreptul de a conduce si retinut permisul de conducere pentru depasire pe linie continua. In cuprinsul procesului-verbal, agentul constatator a completat la "Sanctiuni complementare" suspendarea dreptului de a conduce pe o durata de 60 de zile insa la sectiunea "incepand cu data de" nu a completat nimic.
Cunosc decizia ICCJ din 19 martie 2018 in care se stipuleaza ca "neconsemnarea, în cuprinsul procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției, a sancțiunii complementare a suspendării dreptului de a conduce, a intervalului de timp în care acesta este suspendat și a temeiului juridic este sancționată cu nulitatea relativă parțiala a procesului-verbal, condiționată de producerea unei vătămări care nu poate fi înlaturată decat prin anularea masurii privind reținerea permisului de conducere.”, ce nu inteleg eu este la ce se refera "producerea unei vatamari ".
Daca ma puteti lamuri.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 11:27, 16 Februarie 2024
Nu se completeaza acea rubrica, pentru ca aveti dreptul sa contestati PV de contraventie in 15 zile. Si cine stie cind incepe suspendarea, care poate fi si de 90 de zile, daca pierdeti procesul/procesele si nu predati permisul la timp. Decizia ICCJ nu are treaba cu acest aspect, cind incepe suspendarea, tocmai ce ati citat ceva care nu se refera la acest aspect. V-a zis de intervalul de 60 de zile si pentru ce v-a sanctionat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie p.v. amenda circulatie auto. nik69 nik69 Decizia nr. 8/2018, ÎCCJ . -la ce se refera a se face dovada ca i s-a produs o vătămare care nu poate fi înlăturată decât prin anularea măsurii luate ... (vezi toată discuția)
Nulitatea procesului verbal ContSters469680 ContSters469680 Buna ziua! Saptamana trecuta am fost surprins de aparatul radar tip :pistol\" circuland cu o.viteza cu 72 km/h peste viteza legala in localitate! in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! pentru savarsirea unei prezumtive contraventii prevazute ... Codin 69 Codin 69 Buna ziua! Pentru savarsirea unei prezumtive contraventii prevazute de art. 102, alin. 3, lit c) din OUG 195/2002 (nerespectarea culorii rosii a semaforului la ... (vezi toată discuția)