avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț în absența sotului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț în absența sotului?

Soțul meu este în străinătate iar eu cu cei doi copii minori în Romania. Am loc de muncă stabil și locuită. El niciodată nu mă ajută cu bani sau pachete pentru copii. Vreau să divorțez dar întreb oare daca el nu se prezintă pot divorța? Nu știu adresa lui că sa fie trimisa vreo citație am numai un număr de telefon al lui. Știu că nu este dispus să vina in Romania sa divorteze. Cum pot proceda în situația asta? Macar sa pot cere să plătească alocație la copii.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:38, 2 August 2018
Buna seara!

Nu puteti afla de la sotul Dvs. unde locuieste in prezent si sa va comunice adresa? (fara a-i preciza inainte intentiile Dvs.) De altfel, puteti sa indicati ultimul domiciliu cunoscut si numarul de telefon, iar citarea sotului parat poate avea loc si prin afisare sau publicitate (anunt intr-un ziar national).
Daca sotul parat va lipsi de la judecata, cererea de divort se judeca potrivit regulilor dreptului comun, adica in lipsa partii legal citate, chemate in judecata.

Totodata, sunteti indreptatita sa solicitati si pensie de intretinere pentru cei doi copii minori, intrucat nu il absova de drepturile si obligatiile de intretinere pe care sotul Dvs. le are fata de proprii sai copii, in calitate de tatat, avand obligatia de a le asigura cele necesare traiului, educatia, invatatura si pregatirea lor profesionala.

Daca aveti nevoie de alte lamuriri, nu ezitati a ne adresa si alte intrebari.

O seara frumoasa!
Din rațiuni de celeritate, antrenați-vă în încercarea de a-i afla domiciliul.
Pentru a fi citat prin publicitate, va trebui să faceți dovada că ați depus demersuri în acest sens.
Prezența acestuia nu este obligatorie, deci procedura își va urma cursul.
Este lesne de înțeles că puteți solicita și pensie de întreținere, în cuantum de 1/3 din veniturile soțului, în lumina prevederilor art 529, alin 2 Cod Civil.

Ar fi recomandabil să contractații serviciile unui avocat din orașul dvs.
Cu stimă!
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Puteti obtine divortul dar fara avocat nu cred ca o sa reusiti.
Trebuie foarte bine gandit procesul.
Citarea sotului este esentiala in afara de motivele de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori ioana90 ioana90 Buna, eu sunt casatorita in Romania si de 2 ani traiesc in Italia, fiind despartita de sotul meu. Avem o fetita de 4 ani impreuna caruia am trimis mereu bani ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata cu adresa necunoscuta emilianconstantin emilianconstantin Sotia cumnatului meu a parasit domiciliul comun si locuieste la o adresa necunoscuta . Cumnatul meu intentioneaza in prima faza sa o actineze in judecata ... (vezi toată discuția)
Divortul cand partenerii traiesc separati de 10 ani si au un copil care a fost crescut si intretinut numai de mama mamasingura mamasingura Va rog sa-mi spuneti cum se poate divorta in conditiile in care cei doi traiesc separat de 10 ani, iar copilul , in varsta de 17 ani a fost crescut si ... (vezi toată discuția)