avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori

Buna, eu sunt casatorita in Romania si de 2 ani traiesc in Italia, fiind despartita de sotul meu. Avem o fetita de 4 ani impreuna caruia am trimis mereu bani si pachete, vorbim la telefon, etc. Acum doua zile am vorbit cu sotul meu si mi-a zis ca noi doi suntem divortati din octombrie, anul trecut, ca el a divortat in lipsa mea si fara ca eu sa stiu sau sa semnez ceva. Mi-a spus ca tribunalul a decis ca eu trebuie sa platesc pensie alimentara si ca copilul ramane cu el. as dori sa stiu daca e posibil ca o persoana sa divorteze in lipsa celeilalte si fara ca acesteia sa i se aduca la cunostinta ca a fost intentat procesul de divort. :help:
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:48, 16 Aprilie 2011
mergeti la tribunal, incercati sa aflati daca pe rol s-a aflat sau se afla in continuare un proces de divort. cautati in condica, sau pe net numele sotului si pe al dv. ideal a fi sa va angajati un avocat care ar stii unde sa caute si mai ales cum anume. depinde cum a fost impostat procesul, cum s-a facut citarea, care au fost motivele la divort, ce a constatat ancheta sociala, s-a vorbit undeva despre abandonul minorului samd. angajati un avocat.
daca citarea dvs s-a facut cu rea-credinta si dovediti acest lucru, se poate anula sentinta de divort si s-o luati de la capat cu divort, incredintare copil...
nr dosarului de divort il puteti afla daca tastati pe portal just - la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun, numele dvs sau al sotului
se poate verifica pe portalul instantelor
Adresa paginii de internet unde puteti cauta dosarul dumneavoastra este:
[ link extern ] .
Alegeti judetul si Judecatoria, apoi cautati dosarul dupa numele dumneavoastra.
In urma verificarilor rezulta urmatoarea situatie.


Numãr unic dosar: 30315/245/2010
Înregistrat în data de: 04.10.2010
Obiect dosar: divorţ cu minori
Materia juridicã: Minori şi familie
Stadiu procesual: Fond
Părţi: COJOCARU GHEORGHE : Reclamant
COJOCARU IOANA : Pârât
PRIMÃRIA COMUNEI POPRICANI : Autoritate tutelară
COJOCARU GHEORGHE LA AV. BEJAN CONSTANTIN : Reclamant



TERMENE DE JUDECATÃ:

06/12/2010 Amână cauza
Solutie: Încuviinţează pentru reclamant proba cu înscrisuri şi cu un martor pe care îl va indica cu listă în termen procedural. Amână judecarea cauzei şi acordă termen la data de 31.01.2011 pentru când reclamantul va face dovada citării pârâtei prin publicitate.

31/01/2011 Soluţionare
Solutie: Admite cererea de chemare în judecată formulată. Declară desfăcută căsătoria părţilor din culpa exclusivă a pârâtei. Pârâta revine la numele avut anterior încheierii căsătoriei. Încredinţează reclamantului spre creştere şi educare pe minora. Obligă pe pârâta la plata în favoarea minorei a unei pensii de întreţinere în cuantum de 150 lei lunar începând cu data introducerii cererii de chemare în judecată – 04.10.2010 până la majoratul copilului. Obligă pe pârâtă la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în cuantum de 739,30 lei din care suma de 700 lei reprezintă onorariul apărătorului ales, suma de 39 lei reprezintă cuantumul taxei judiciare de timbru, iar suma de 0,30 lei reprezintă valoarea timbrului judiciar.




Alte discuții în legătură

Divort fara prezentare partener diana_68 diana_68 Buna ziua, de peste 1 an sunt in divort de sotul meu. El desi stie (i-am trimis pe email o captura foto de pe Min. Justitiei cu nr dosarului) nu s-a prezentat ... (vezi toată discuția)
Divort judecat in lipsa - calea de atac fldan fldan Care este calea de ataca impotriva unei hotarari de divort ramasa definitiva si irevocabila in conditiile in care reclamantul a declarat fals instantei de ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa janinando janinando Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Am divortat de sotia mea in 2008 ea fiid plecata din tara nu dadea de 3 ani nici un semn,am urmat procedura am dat la ... (vezi toată discuția)