avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori

Buna, eu sunt casatorita in Romania si de 2 ani traiesc in Italia, fiind despartita de sotul meu. Avem o fetita de 4 ani impreuna caruia am trimis mereu bani si pachete, vorbim la telefon, etc. Acum doua zile am vorbit cu sotul meu si mi-a zis ca noi doi suntem divortati din octombrie, anul trecut, ca el a divortat in lipsa mea si fara ca eu sa stiu sau sa semnez ceva. Mi-a spus ca tribunalul a decis ca eu trebuie sa platesc pensie alimentara si ca copilul ramane cu el. as dori sa stiu daca e posibil ca o persoana sa divorteze in lipsa celeilalte si fara ca acesteia sa i se aduca la cunostinta ca a fost intentat procesul de divort. :help:
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:48, 16 Aprilie 2011
Interesant, cum a facut dovada citarii reclamantul, avand in vedere ca parata se afla in strainatate si mai ales cum a facut autoritatea Tutelara dovada citarii in vederea anchetei sociale. Daca parata este rezidenta in Italia, poate face dovada ca nu a fost citata, deoarece daca rezidenta este legala , parata figureaza la evidenta populatiei cu mentiunea rezident in strainatate deci citarea trebuia facuta in conditiile legii.
Faceti apel peste termen si dovediti ca procedura de citare cu dvs a fost viciata. Faceti dovada resedintei din strainatate. aveti sanse reale cu un avocat bun
Hotararea dvs. este pronuntata in data de 31.01.2011, prin urmare trebuie verificata la dosar situatia dupa cum urmeaza:
-daca ma sunteti in termenul de apel de 30 de zile- termen care curge de la comunicarea hotararii pronuntate, puteti formula apel impotriva sentintei pronuntate,
-apoi daca termenul de apel a expirat, mai aveti posibilitatea formularii apelului peste termen,
-mai aveti de asemenea varianta formularii contestatiei in anulare intemeiata pe disp.art.317 al.1 c.proc. civ.
Astfel, va trebui sa probati ca reclamantul a avut cunostinta de adresa dvs.de resedinta si cu rea-credinta a solicitat incuviintarea citarii prin publicitate.
Banuiesc ca ati pastrat dovezile de expediere ale pachetelor si banilor catre minor , astfel ca puteti proba citarea cu rea- credinta prin publicitate de catre reclamant.
Angajati urgent avocat, pentru ca la mijloc sunt termene procedurale in care pot fi exercitate caile mai sus expuse, iar fara consilirea juridica a unui avocat nu va puteti descurca intr-o astfel de situatie.


Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fara prezentare partener diana_68 diana_68 Buna ziua, de peste 1 an sunt in divort de sotul meu. El desi stie (i-am trimis pe email o captura foto de pe Min. Justitiei cu nr dosarului) nu s-a prezentat ... (vezi toată discuția)
Divort judecat in lipsa - calea de atac fldan fldan Care este calea de ataca impotriva unei hotarari de divort ramasa definitiva si irevocabila in conditiile in care reclamantul a declarat fals instantei de ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa janinando janinando Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Am divortat de sotia mea in 2008 ea fiid plecata din tara nu dadea de 3 ani nici un semn,am urmat procedura am dat la ... (vezi toată discuția)