avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Plata in monezi refuzata de casier
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Plata in monezi refuzata de casier

Sa consideram ca exista persoane constiicioase dar cu un simt sadic al umorului care se hotarasc sa isi plateasca amenzile la timp, folosind monezi de 1 ban (sau 5, 10, 50, irelevant); luand in considerare faptul ca, desi foloseste drept mijloc de plata moneda statului roman, este refuzat pe motiv ca nu are casierul chef sa numere, unde poate debitorul sa faca plangere pentru acest lucru si pe ce temei juridic? Si as vrea, daca se poate, o detaliere a sanctiunilor suportate de cel care refuza aceasta plata. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Carmen Matei , Avocat 00:25, 2 August 2018
Buna seara! Chiar ca sunteti o persoana constiincioasa si rabdatoare, daca ati reusit sa va strangeti monezi si sa le numarati pana ajungeti la cuantumul amenzii. Era vreo forma de protest?! :) Cred ca solutia ar fi fost sa va fi adresat superiorului casierului si de a face reclamatie ori sa il fi intrebat pe dansul temeiul legal pentru care refuza primirea banutilor. Dupa incercarea prealabila de rezolvare pe cale amiabila a diferendului ivit din refuzul primirii banutilor Dvs., urmatorul pas ar fi fost sa va fi adresat ulterior OPC-ului (Oficiului pentru Protectia Consumatorului). Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata in monede refuzata de casieri Denis0520M Denis0520M Sa consideram ca exista persoane constiicioase dar cu un simt sadic al umorului care se hotarasc sa isi plateasca amenzile la timp, folosind monezi de 1 ban ... (vezi toată discuția)
Refuz încasare plata monezi!!! B382LLM B382LLM Bună ziua! Am și eu o problema și va rog mult sa ma ajutați! Mi se refuza plata întreținerii la asociație pe motiv ca administratorul casierul) nu ... (vezi toată discuția)
Refuz garantie CiprianL CiprianL Buna ziua, Am achizitionat un casetofon auto Parrot RKi8400 de pe site-ul beloud.ro in luna ianuarie. Este un dispozitiv destul de scump, care nu a ... (vezi toată discuția)