avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... demolare constructie spatiu comercial + construirea de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

demolare constructie spatiu comercial + construirea de alta noua

buna ziua,
dupa cum spune si titlul, vreau sa demolez ce exista acum pe un teren proprietate personala din buricul orasului si sa ridic o alta constructie (mai mare, si utilata). ce avize am nevoie si de unde? mentionez ca este vorba de un spatiu comercial (ori va fi inchiriat catre terti, ori voi desfasura eu insumi o activitate comerciala in el).
multumesc!
Cel mai recent răspuns: ioannn , utilizator 20:47, 7 Noiembrie 2009
Buna ziua.
Autorizatia de demolare este actul de autoritate al Administratiei publice locale, pe baza caruia se permite desfintarea integrala sau partiala a unui imobil, in vederea re-construirii si re-proiectarii unei constructii noi.

Autorizatia de demolare se emite in aceleasi conditii ca si autorizatia de construire, in conformitate cu prevederile planurilor urbanistice si ale regulamentelor aferente acestora, potrivit legii.

CERTIFICATULUI DE URBANISM
cerere tip ( completata de propritar)
extras Carte Funciara ( original si copie) nu mai vechi de 30 de zile
In cazul in care constructiile existente pe amplasament nu sunt inscrise in Cartea Funciara se vor prezenta acte doveditoare a legalitatii constructiilor ( autorizatie de construire si plase anexate sau alte schite vizate spre neschimbare emise de furnizorii de utilitati : de gaze naturale, energie electrica, alimentare cu apa si canalizare)
Dar cele mai multe detalii le aflati de la serviciul urbanism din orasul dvs.

Cu respect,Alexa...
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
ALEXANDRA TAN , Consilier juridic
va multumesc, ati fost foarte draguta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot demola o constructie dupa obtinerea autorizatiei de construire pe locul constructiei vechi? hyundaipet hyundaipet Am o constructie veche si pe acelasi loc vreau sa edific o alta constructie noua. Am obtinut Autorizatia de demolare si in ca nu am demolat-o. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru demolare pluto pluto Am o constructie anexa a gospodariei realizata in 1965 si care este intr-un stadiu avansat de degradare . Este inregistrata si platesc impozit pentru ea . ... (vezi toată discuția)
Pentru constructie: ce inseamna schita de amplasament? s.a. criss_media73 criss_media73 vreau sa-mi construiesc o casa . sunt la inceputul actelor . ce inseamna schita de amplasament al terenului la scara 1:500 dar si 1:2000? si mai e cava : eu am ... (vezi toată discuția)