avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dreptul proprietarului de a avea acces la orice ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dreptul proprietarului de a avea acces la orice document referitor la calculul întreținerii.

Am cerut în scris detalierea, cum prevede legea 230, a sumelor afișate la avizier referitoare la salariile angajaților și cheltuielilor administrative și a documentelor în copie sau prin e-mail ce stau la baza acestora. Nu mi s-au furnizat copiile respective, raspunzindumise sa ma duc la biroul adm.sa le vad. Precizez că de ani de zile am incercat acolo in birou sa mi se arate ceva,dar nu a fost posibil. Acum mă cheamă acolo sa ma aburească din nou. Mă puteți lămuri daca aceste documente se pot trimite în copie la cererea proprietarului, sau sint atît de private ? Dar cum sa fie super- private daca prin lege noi proprietarii avem acces la ele? Legea nu specifica felul accesului daca numai cu privirea sau se pot furniza și în copie. Va rog, lamuriti-ma. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 17:34, 10 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! Se pot comunica si in copie, insa puteti sa ii faceti precizarea ca veti suporta contravaloarea xerocopierii documentelor. In calitate de proprietar, aveti dreptul de a cunoaste pe ce sunt cheltuiti banutii Dvs.
Va mulțumesc pt răspuns. Am solicitat să mi se transmită in alternativa și prin mail. Cu orice telefon se pot face poze și să fie trimise. Dar evident ei nu vor. Eu am nevoie sa am aceste documente și pt eventualitatea in care voi decide sa deschid un proces. Probleme sunt multe.
In plus, am intenția să cer detalierea cheltuielilor administrative și din urmă. Pe citi ani este permis de lege să fie furnizate? Mulțumesc.
Am re-găsit articolul pe care l-am salvat și prelucrat încă de acum câțiva ani. E proba cea mai clară că proprietarilor li se poate da dreptul de a face foto-copii ale propriilor acte ale Asociației,altfel se încalcă dreptul la informație, dar mai ales dreptul la apărare.
Eu aș alege să fac copii după documentele Asociației cu scanerul, pentru că poți face mai rapid poze și ulterior să le prelucrezi sau să le tipărești. [ link extern ]
Sa spunem ca nu poate sa mearga cu toate documentele sa le xeroxeze,prin mail nu poate..la fel..trebuie sa scoata din dosare teancuri de documente.( nici eu nu m-as duce la un centru xerox cu teancul dupa mine,mai ales ca dupa aceea ar trebui sa le arhivez iar,sa le caut locul,acolo unde sunt evidentiate in registrul de intrari)....solicitati sa le puteti fotografia dvs. la sediul asociatiei.

Alte discuții în legătură

Avem dreptul să cerem foto-copierea oricărui act al asociației, mai ales contractele celor care conduc asociația (se pot anonimiza datele personale din acestea) ? flory_mr flory_mr Poate să-mi răspundă cineva dacă avem dreptul să cerem, conform H.G. nr.1588/2007, art.12, A, lit. c și d (implicit, conform Legii 230/2007, art. 10), ... (vezi toată discuția)
Proprietarii au dreptul să aibă acces la orice contract aflat într-o asociație, conform legii 230/2007, art. 10 ? ionica1980 ionica1980 [b]ÎNTREBARE:[/b] Este considerat un Abuz în Serviciu faptul că președintele Asociației (care nu e proprietar în Asociație, încălcând Legea ... (vezi toată discuția)
Primăria refuză controlul în asociațiile reclamate, cu toate că a fost somată și de prefect, încălcând legile. ionica1980 ionica1980 Ce acțiuni pot întreprinde membrii unei Asociații de Proprietari alcătuite din sute de proprietari, dacă [b]inspectorii Primăriei refuză să aplice mai ... (vezi toată discuția)