avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stagiu de cotizare somaj; act doveditor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stagiu de cotizare somaj; act doveditor

Buna ziua,

Astazi m-am dus la AJOFM sa depun dosarul pentru indemnizatia de somaj, acesta fiind complet conform cerintelor afisate (inclusiv toate anexele 26 pe ultimii 5 ani). Am primit un numar de ordine la dosar, insa dosarul nu mi-a fost preluat, pe motiv ca nu am o hartie cu stagiul de cotizare pe care ar fi trebuit sa o am de la o firma la care am lucrat anul asta in alt oras. Cerand informatii suplimentare, mi s-a spus ca de aceasta foaie pot face eu rost sau AJOFM-ul, numai ca lor le ia mult mai mult (pana la 2 luni ar putea sa dureze).
Intrebarile mele sunt:
1. Stagiul de cotizare nu reiese din cartea de munca sau anexa 26?
2. Daca AJOFM face rost de hartia cu stagiul de cotizare, despre care mi s-a spus, peste 2 luni, spre exemplu, pot primi indemnizatia de somaj retroactiv?
3. De ce trebuie sa am de suferit eu, care mi-am facut temele, conform cerintelor? Pana peste 2 luni poate ca imi si gasesc singur loc de munca. Nevoia mea este acum.

Va multumesc!

Mentionez si atitudinea neprofesionala a catorva din angajatii AJOFM. Daca nu as fi fost cat se poate de persistent, nu as fi aflat nimic.
Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 15:48, 5 Noiembrie 2009
Atitudinea angajaţilor de la AJOFM este generală şi se încadrează în lipsa de respect pe care o au faţă de cei care ajung în situaţia nefericită de a fi şomer.Adeverinţa de salariu o puteţi obţine mai degrabă dumneavoastră.Începeţi prin a adresa fostului angajator o cerere prin scrisoare cu confirmare după care acţionaţi în instanţă.Sunteţi scutit de taxă de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesoara - somaj dupa cic ginaro ginaro Buna seara, Din septembrie 2005 lucrez ca profesor suplinitor, angajat pe perioada determinata. Pe 10 martie 2011 am nascut un baietel si am intrat in ... (vezi toată discuția)
Probleme acte somaj dante7 dante7 Buna, M-am prezentat la AJOFM cu dosarul si m-i sa spus ca adeverinta privind cotizatia la somaj nu este buna deoarece nu are stampila AJOFM si nu am stagiu ... (vezi toată discuția)
Mai este necesara anexa 26 pentru somaj? Valeriu TUDOR Valeriu TUDOR 1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca: [b]Art.5[/b] ... [b]V. stagiu de cotizare[/b] - ... (vezi toată discuția)