avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Profesoara - somaj dupa CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Profesoara - somaj dupa CIC

Buna seara,

Din septembrie 2005 lucrez ca profesor suplinitor, angajat pe perioada determinata.
Pe 10 martie 2011 am nascut un baietel si am intrat in CIC.
Anul acesta se termina CIC, dar nu ma pot intoarce in invatamant, pentru ca nu-mi permit sa platesc o bona pentru copil.

Vreau sa depun actele pentru somaj, dar:
1. Am sau nu dreptul la somaj? Mentionez ca, din 2005 si pana cand am intrat in CIC am lucrat continuu, doar ca in fiecare an schimbam scoala.
2. Adeverinta pentru somaj (Anexa 26) va trebui sa o iau de la fiecare angajator/scoala in parte, sau e suficienta adeverinta de la ultima scoala unde am lucrat?
In lista cu actele necesare, luata de la AJOFM, se precizeaza ca "adeverinta aceasta trebuie procurata de la toti angajatorii la care s-a realizat stagiu de cotizare ulterior datei de 01.01.2004" Deci eu va trebui sa ma perind pe la toate liceele de la Campulung Muscel la Pitesti si la Bucuresti?
3. In cazul meu - profesor suplinitor - exosta si o decizie de incetare a contractului de munca?

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2013
ginaro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:17, 15 Martie 2013
1. Ultimu;l dvs. angajator trebuie sa va inmaneze decizia de incetare a contractului individual de munca.

2. Veti putea beneficia de indemnizatie de somaj si veti lua adeverinta (Anexa 26) de la toti angajatorii unde ati lucrat in cele 12 luni inainte de a intra in CCC.
Multumesc frumos pentru raspuns.

Cu respect,
Gina
Pe 10 martie a.c. s-a incheiat CCC.
Pentru mine este extrem de important sa am continuitate, fara nicio pauza intre CCC si somaj, asa ca pe 12 martie am fost sa depun dosarul.
Functionarul de la AJOFM Topoloveni nici macar nu s-a uitat pe dosar, pe motiv ca nu functioneaza sistemul informatic si nu poate face verificarile de rigoare.
Tot ce mi-a spus ca fost ca NEAPARAT sa aduc adeverinte (Anexa 26) de la toti angajatorii, ca dupa ele se calculeaza stagiul de cotizare si, implicit, perioada de acordare a somajului.
Obtinerea acestor adeverinte mi-a luat trei zile (am inclus si ziua de maine, cand voi merge la Bucuresti, unde am lucrat 3 ani).
Deci eu voi putea depune dosarul abia luni, iar functionarul mi-a spus ca marti este ultima zi (din cele 10), desi am indoiesc ca numaratoarea incepe cu ziua in care copilul face doi ani.

Am trei intrebari:
1. CCC este asimilat stagiului de cotizare? Inteleg ca vechimea in munca nu este acelasi lucru cu stagiul de cotizare.

2. Daca in aceste adeverinte apar erori si ma pune iar pe drumuri si depasesc cele 10 zile, eu voi pierde continuitatea? Nu mi se pare corect sa fie asa, pentru ca nu e vina mea ca au aparut erori in adeverinte.

3. Daca, luni si marti fiind ultimele zile in care-l pot depune, sistemul informatic nu functioneaza, eu voi pierde continuitatea dintr-o vina care, din nou, nu imi apartine?
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
ginaro, utilizator
1. Perioada de CCC este stagiu de cotizare la sanatate (plata contributiei se face de catre stat) si este stagiu asimilat stagiului de cotizare la pensie si somaj (fara plata contributiei).

2. - Daca se depasesc cele 10 zile atunci se acorda indemnizatia de somaj de la data depunerii actelor.
- Sa speram ca adeverintele vor fi fara greseli.

3. Chiar daca sistemul informatic nu functioneaza va poate primi actele si sa va inregistreze la Agentia de Somaj urmand sa faca restul de formalitati dupa ce se repara sistemul informatic.

4. Pentru a nu vi se mai intampla si alta data asemenea lucruri neplacute va recomand ca de fiecare data cand va inceteaza un contract individual de munca sa solicitati de la angajator adeverinta de vechime si adeverinta tip pentru somaj (Anexa 26).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc sandycraciun sandycraciun Buna ziua, In perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2010 am fost angajata cu contract pe perioada determinata. Din iaunuarie 2011 am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)
Somaj, concediu maternal, concediu crestere copil alina_3 alina_3 Buna dimineata ! Deoarece m-ati ajutat in mai multe situatii cu sfaturile dvs. si pe aceasta cale va multumesc, as dori sa ma indrumati si de aceasta data ... (vezi toată discuția)
Somaj dana codreanu dana codreanu Buna ziua. Va rog, daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu procedura prin care se poate lua indemnizatia de somer pentru un caz concret. Sotul ... (vezi toată discuția)