avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am cumpărat autoturism cu vicii ascunse! Ce pot face?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am cumpărat autoturism cu vicii ascunse! Ce pot face?

Buna ziua!
Am cumpărat un autoturism pe 1 Iulie! Am venit acasă de la Brăila la București, am rulat cam 200 km prin oraș, iar după alți 200 km rulați in afara orașului, s-au defectat! In prezent, se afla in service la Focșani, având, se pare, probleme grave la cutia de viteze! Mă pot îndrepta, împotriva vânzătorului, pentru plata reparației? Autoturismul l-am cumpărat pe principiul vazut-placut, acte legale, totul legal, înmatriculat deja, pe numele meu! Mulțumesc anticipat pentru sfaturi!
Cel mai recent răspuns: Gabriel 57 , utilizator 16:29, 3 August 2018
Aceasta rezolvare intra sunb incidenta Autoritatii pentru protectia consumatorului , dar din experienta proprie va spun ca rezultatul este zero...
Totusi puteti incerca o plangere.
In alta ordine de idei in instanta nu puteti demonstra ca vanzatorul a cunoscut defectul ascuns al cutiei de viteza si v-a vandut masina cu viciu ascuns deoarece se prezuma ca ati circulat cu autoturismul si nefiind o activitate reglementata clar nu avea obligatia sa va asigure garatia ati fi banuit direct vinovat pentru folosirea necorespunzatoare ....

Practic pentru a va asigura de reusita trebuie sa faceti un test amanuntit al masinii deoarece in mod frecvent sunt cosmetizate si dati km inapoi iar o expertiza tehnica poate demonstra ca masina a rulat mult mai multi km decat va indica vanzatorul ...Atunci aveti o dovada clara a viciului ascuns , inselaciune , abuz de incredere ,etc.si puteti cere daune fara probleme .

Asteptati si alte pareri ale specialistilor ...
Ultima modificare: Joi, 2 August 2018
DenisRif, utilizator
Puteți formula o acțiune estimatorie, fondată pe obligația de garanție a vânzătorului pt viciile ascunse ale lucrului.
Desigur, pentru o opinie juridică pertinentă este necesară prezentarea exhaustivă a situației de fapt pentru a fi scoasă la zi inclusiv atitudinea dvs la achiziționarea imobilului (dacă ați fost un bonus pater familias, făcând verificările necesare); luați legătura cu un avocat.
Mulțumesc pentru sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionat masina defectoasa Tati2013 Tati2013 Am cumparat masina acum o luna si 10 zile. In vacanta am ramas cu ea in pana cu copii( sa nu mai zic de stresul prin care am trecut), am platit masina pentru a ... (vezi toată discuția)
Am luat țeapă cu o mașină, are motorul praf. Îmi pot recupera banii? Ionut245 Ionut245 Buna ziua. Am nevoie de ajutor. Am cumparat o masina de la o femeie. Aceasta mi.a spus că nu are nimic, dar masina are motorul praf si ma costa mult sa o ... (vezi toată discuția)
Plângere penală sau acțiune civila madalina bobeica madalina bobeica Buna seara, In situația în care o persoană fizica cumpara de la o altă persoană fizică un autoturism si dupa perfectarea tuturor formalităților ... (vezi toată discuția)