avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plângere penală sau acțiune civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plângere penală sau acțiune civila

Buna seara,

In situația în care o persoană fizica cumpara de la o altă persoană fizică un autoturism si dupa perfectarea tuturor formalităților legale constata ca de fapt autoturismul în discutie avea o groaza de defecțiuni ascunse la momentul vânzării, ce este mai bine să facă plângere penală sau să introducă o acțiune în anulare invocând IDOLUL solicitând repunerea în situația anterioară?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: madalina bobeica , utilizator 14:20, 17 August 2018
Puteți formula o acțiune estimatorie, fondată pe obligația de garanție a vânzătorului pt viciile ascunse ale lucrului.
Desigur, pentru o opinie juridică pertinentă este necesară prezentarea exhaustivă a situației de fapt pentru a fi scoasă la zi inclusiv atitudinea dvs la achiziționarea imobilului (dacă ați fost un bonus pater familias, făcând verificările necesare); luați legătura cu un avocat.
Masina ă fost achiziționată in urma cu o saptamana. Maine voi merge să fac verificările de specialitate intr un service auto autorizat. Ma gândeam sa formulez acțiunea în anulare deoarece eu doresc restituirea c/val prețului achitat precum și recuperarea tuturor cheltuielilor ocazionate in plus.

Multumesc!

P.S. As dori daca se poate un model de acțiune estimatorie!
Nu există un asemenea model, o formulează avocatul pentru fiecare speță în parte.
Ati pierdut deja cateva mii de euro sau chiar mai mult si cu toate acestea,vreti sa faceti economie cu onorariul av si aveti impresia ca se poate rezolva cu modele de actiuni.Daca nu va angajati un av e posibil sa ramaneti cu paguba .
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Achizitionat masina defectoasa Tati2013 Tati2013 Am cumparat masina acum o luna si 10 zile. In vacanta am ramas cu ea in pana cu copii( sa nu mai zic de stresul prin care am trecut), am platit masina pentru a ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat autoturism cu vicii ascunse! ce pot face? Gabriel 57 Gabriel 57 Buna ziua! Am cumpărat un autoturism pe 1 Iulie! Am venit acasă de la Brăila la București, am rulat cam 200 km prin oraș, iar după alți 200 km rulați ... (vezi toată discuția)
Viciu ascuns la achizitia unei case LDMUNTEANU LDMUNTEANU Buna ziua in cazul unei case achizitionate in septembrie 2015 a aparut urmatoarea problema: pe hol s-au infiltrat scurgeri de apa .in urma cu 3 saptamani. Am ... (vezi toată discuția)