avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Achizitionat masina defectoasa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Achizitionat masina defectoasa

Am cumparat masina acum o luna si 10 zile. In vacanta am ramas cu ea in pana cu copii( sa nu mai zic de stresul prin care am trecut), am platit masina pentru a o tracta o suma destul de maricica, si cei de la reprezentanta ne-au zis ca e cutia de viteze defecta. Plus ca mai trebuie sa si plecam cu avionul ca reparatia dureaza cam vre-o 2-3 saptamani.Putem sa dam in judecata fostul proprietar , sa cerem si daunele pentru cheltuieli daca nu ne intelegem amiabil, si ce pasi am putea urma. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 17:08, 17 August 2018
Daca masina a fost achizitionata SH si nu ati facut nicio verificare la un service autorizat in momentul achizitiei este greu de crezut ca veti reusi sa obtineti o despagubire. Pentru achizitiile SH intre persoane fizice nu se acorda garantie, se merge pe principiul vazut-placut. Dar puteti incerca!
Multumes pentru raspuns

Tati2013 a scris:

Am cumparat masina acum o luna si 10 zile. In vacanta am ramas cu ea in pana cu copii( sa nu mai zic de stresul prin care am trecut), am platit masina pentru a o tracta o suma destul de maricica, si cei de la reprezentanta ne-au zis ca e cutia de viteze defecta. Plus ca mai trebuie sa si plecam cu avionul ca reparatia dureaza cam vre-o 2-3 saptamani.Putem sa dam in judecata fostul proprietar , sa cerem si daunele pentru cheltuieli daca nu ne intelegem amiabil, si ce pasi am putea urma. Multumesc

Apelati la ajutorul unui avocat, poate reusiti sa demonstrati existenta unui viciu ascuns.
Insa trebuie luate in calcul multe variabile, nr de km, varsta masinii, existenta unui carnet de service, nr de proprietari, etc. Nu in ultimul rand pretul unei expertize tehnice, onorariul avocatului.
Puteți formula o acțiune estimatorie, fondată pe obligația de garanție a vânzătorului pt viciile ascunse ale lucrului.
Desigur, pentru o opinie juridică pertinentă este necesară prezentarea exhaustivă a situației de fapt pentru a fi scoasă la zi inclusiv atitudinea dvs la achiziționarea imobilului (dacă ați fost un bonus pater familias, făcând verificările necesare); luați legătura cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat autoturism cu vicii ascunse! ce pot face? Gabriel 57 Gabriel 57 Buna ziua! Am cumpărat un autoturism pe 1 Iulie! Am venit acasă de la Brăila la București, am rulat cam 200 km prin oraș, iar după alți 200 km rulați ... (vezi toată discuția)
Plângere penală sau acțiune civila madalina bobeica madalina bobeica Buna seara, In situația în care o persoană fizica cumpara de la o altă persoană fizică un autoturism si dupa perfectarea tuturor formalităților ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina sh ce s-a defectat free33 free33 Buna Ziua, Am vandut o masina sh (persoana fizica) ce s-a defectat la scurt timp dupa vanzare. (nu functioneaza in parametrii maximi de putere). Masina ... (vezi toată discuția)