avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Buna ziua !As vrea si eu sa stiu cat trebuie sa se plateasca pensia alimentara la un copil
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:38, 5 August 2018
În lumina art.529, alin 2 Cod Civil, “când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.”
Pensia de intretinere nu se plateste, ea este in natura, numai daca nu se respecta pensia in natura in valoare de 25% din salariul net aceasta se da in bani.
Deși prevederile legale statornicesc plata în natură în contexul dat, jurisprudența este constantă în a da valoare articolului pe care deja l-am menționat întrucât întreținerea în natură este oarecum utopică de vreme ce părinții nu se înțeleg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara lili118 lili118 Daca unul din copii are 18 ani si lucreaza, atunci cat se plateste pensie alimentara pentru celalalt copil? (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ellyelly ellyelly Am doi copii minori de 7 ani si respectiv 16 ani rezultati din casnicii anterioare dar acum îl am pe al treilea copil de 1 luna...Va rog sa mă ajutați cu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara AlinaElla AlinaElla Buna ziua! Vreau sa stiu ce procent se plateste pensiea alimentara catre un copil dintr-o casatorie anterioara, iar daca parintele care plateste pensie ... (vezi toată discuția)