avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrbare!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrbare!!!

In luna iulie am terminat facultatea, tot atunci am inchieiat cu o societate un contract de prestari servicii a carui plata se va face in luna decembrie , nici eu si nici societatea nu am declarat inca la fisc contractul, luna aceasta m-am angajat cu ctr. de munca, acum am constatat ca sunt insarcinata in 7 saptamani deci urmeaza sa nasc in iunie 2010,Intrebarea este daca beneficiez de indemnizatie si in ce conditii???Daca nu , as dorii o idee salvatoare, o solutie prin care sa beneficiez de indemnizatie.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 1 Decembrie 2009
Nu l-ati declarat la Administratia financiara sau nu ati platit impozitul?
Indemnizatia se calculeaza la veniturile din ultimele 12 luni inaintea nasterii .trebuia sa nu aveti intreruperi mai mari de 15 zile..
Ca sa benficiati de indemnizatia pentru CIC , trebuie ca timp de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului sa aveti realizate venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Daca data nasterii este in iunie 2010 , atunci perioada care se ia in calcul este iunie 2009 - iunie 2010.
nici nu am declarat nici nu am plati, am inteles faptul ca sunt necesare 12 luni, am vazut in lege, insa as dori un raspuns pe situatia de fapt prezentata de mine.Multumesc!
Contractul de prestari servicii cand a inceput? Plata din decembrie pentru ce perioada este?
In iunie si iulie inteleg ca sunteti acoperita, fiind studenta.
CIM cu ce data l-ati semnat?

Alte discuții în legătură

Venituri luate in calcul pentru indemnizatia de crestere si ingrijire copil oanaj oanaj Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu calculul indemnizatiei de crestere si ingrijire a copilului: sunt insarcinata, am sa nasc in luna aprilie 2010. Sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil roxananaum roxananaum Buna ziua, Am o nelamurire in privinta acordarii indemnizatieipt. crestere copil. Eu sunt angajat bugetar dar pe linga am si o conventie civila de prestari ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare indemnizatie crestere copil Yolumy Yolumy Buna ziua! Pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului, ce venituri sunt luate in considerare? Copilul s-a nascut in luna iunie 2017, pana in ... (vezi toată discuția)