avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cota parte dintrun apartament detinut in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cota parte dintrun apartament detinut in proprietate indivizibila

Detin un apartament impreuna cu sotia si vreau sa-i vand ei partea mea din acesta . Se poate?
Vanzarile intre soti sunt prohibite prin lege.Si...donatia unui bun dobandit de la data casatoriei nu e posibila , cata vreme exista inca proprietate comuna in devalmasie , intrucat un sot nu are sti ce / cat sa doneze (cota parte din dreptul de proprietate nu e individualizata).

Dupa desfacerea casatoriei , donatia/ vanzarea ar fi posibile.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
asa este . vanzarea intre soti este interzisa. mea culpa :(
Asa cum intreba si Ioana, daca ne spuneti de ce vreti asta, poate gasim idei alternative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie ContSters359971 ContSters359971 Sunt divortat si recasatorit. As vrea sa donez partea mea din apartament copilului major din prima casatorie. Mai intai trebuie facut partajul sau pot face ... (vezi toată discuția)
Donatie intre soti oflorin oflorin am achizitionat , in timpul casatoriei , un apartament . doresc ca partea mea din apartament sa o donez sotiei , astfel incit ea sa fie singura proprietara a ... (vezi toată discuția)
Donatie 50% cota parte din apartament minorului r.dragomir r.dragomir Un apartament dobindit dupa casatorie este proprietate in cota egala a celor doi soti (asa este mentionat si pe CF) Unul dintre soti doreste ca sa doneze ... (vezi toată discuția)