Decizia de pensie se contesta prima data (ca procedura prealabila) la Casa teritoriala/sectoriala de pensii emitenta in 30 de zile de la data comunicarii, contestatie pe care o veti depune la registratura in dublu exemplar (un exemplar cu numarul de inregistrare sa va ramana la Dvs.) si acte anexe daca va sprijiniti in motivare de anumite inscrisuri.
Atentie insa ca in cazul in care depasiti termenul legal de a face contestatie, decizia de pensie devine definitiva.
Ulterior, daca se respinge contestatia Dvs. sunteti indreptatita a merge mai departe prin formularea unei actiuni in justitie.
Daca aveti nevoie de ajutor in redactarea contestatiei, nu ezitati a-mi adresa intrebari suplimentare.
Art.149(1)
Deciziile de pensie emise de casele teritoriale de pensii pot fi contestate, în termen de 30 de zile de la comunicare, la Comisia Centrală de Contestații.
Pensie
PAULA.NUTA
as dori sa stiu pot sa fac cerere de recalculare de pensie ptr k sunt nemultumit citi bani primesc?
M-am intilnit cu colege de servici care au lucrat cu mine ... (vezi toată discuția)