avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de rulment/fond de reparații
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de rulment/fond de reparații

Bună ziua. Locuiesc cu chirie într-un apartament în baza unui acord verbal, nu avem niciun contract scris sau semnat. Vreau sa știu dacă eu ca și chiriaș sunt obligat sa plătesc fondul de rulment și fondul de reparații sau dacă aceasta este obligația proprietarului?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:11, 2 August 2018
Neavand contract bilateral semnat si inregistrat la fisc, practic nu aveti nicio obligatie, proprietarul fiind cel inregistrat la asociatie. Nu figurati in cartea de imobil a asociatiei.
Chiar daca erati chirias oficial, tot proprietarul era cel obligat oficial, sa plateasca toate cheltuielile la intretinere, aferente, inclusiv fondul de reparatii si fondul de rulment.
Legal ,drepturile si obligatiile partilor se consemneaza in contractul de inchiriere
Cum in speta dv nu exista incheiat contract de inchiriere,obligatia achitarii fondurilor,intra in sarcina proprietarului apartamentului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de reparatii bloc savuvirgil savuvirgil Locuiesc intr-un bloc cu 100 de garsoniere din care 99 sunt proprietate iar eu sunt chirias la intr-o garsoniera care este proprietatea Primariei Capitalei. ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii Tudoritaanghel Tudoritaanghel Buna ziua.Am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta. Daca un apartament este inchiriat,cui ii revine sarcina de a achita fondul de reparatii, remuneratie ... (vezi toată discuția)
Chirias la bloc , ce trebuie sa platesc. justlower justlower Buna seara, am inchiriat o garsoniera acum o luna in bucuresti.Am facut contract cu proprietarul dar nu legal. Toate bune si frumoase pana cand a venit ... (vezi toată discuția)