avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezerva succsorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezerva succsorala

Dupa decesul tatalui meu s-a facut succesiunea pt mama mea si cei doi frati. Mama a facut testament pt unul din frati .Dupa decesul mamei la succesiune fratele beneficiar al testamentului a primiy 2/3 din bunurile maemi si celalalt frate 1/3 .Normal nu era 1/2 din jumatate cum spune art.1088
Dacă fratele care nu a primit nimic nu a pretins rezerva succesorala, averea se împarte conform testamentului.
Acum, depinde ce scrie in acel testament. Ce anume a lăsat mama?
Cota de 5/8 din bunurile comune? Bunuri propii ale ei?
Multumesc mult pentru raspuns.. In testament mama lasa toate bunurile mobile si imobile.
Cota este de 5/8 din bunurile comune. Testamentul a fost acceptat , fratelui revenindu-i rezerva succesorala calculata la 1/3 din intreaga masa succesorala a mamei iar celuilant frate ,care are testamentul ,revenindu i 2/3. Va rog, sa mi spune ti daca este legal ? Art 1088 nu se mai aplica in acest caz ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune la notar dupa parinti decedati ardeleanu-ion ardeleanu-ion as dori sa deschid o succesiune dupa ambii parinti decedati la interval de 13 ani,am un singur frate si un apartament de impartit as dori sa stiu ce procent ... (vezi toată discuția)
Succesiune bia2015 bia2015 Bună ziua! Va rog frumos sa ma ajutați cu un răspuns la următoarea problema: Vreau sa deschid o masa succesorala. Am 5 frați dintre care unul a decedat ... (vezi toată discuția)
Cota rezervatarului grobianu grobianu Lamuriti-ma, va rog, in urmatoarele probleme: - tatal meu vrea sa-mi lase mie si sotiei mele, prin testament, toata averea sa (casa si pamantul aferent).; - ... (vezi toată discuția)