Dupa decesul tatalui meu s-a facut succesiunea pt mama mea si cei doi frati. Mama a facut testament pt unul din frati .Dupa decesul mamei la succesiune fratele beneficiar al testamentului a primiy 2/3 din bunurile maemi si celalalt frate 1/3 .Normal nu era 1/2 din jumatate cum spune art.1088
Dacă fratele care nu a primit nimic nu a pretins rezerva succesorala, averea se împarte conform testamentului.
Acum, depinde ce scrie in acel testament. Ce anume a lăsat mama?
Cota de 5/8 din bunurile comune? Bunuri propii ale ei?
Multumesc mult pentru raspuns.. In testament mama lasa toate bunurile mobile si imobile.
Cota este de 5/8 din bunurile comune. Testamentul a fost acceptat , fratelui revenindu-i rezerva succesorala calculata la 1/3 din intreaga masa succesorala a mamei iar celuilant frate ,care are testamentul ,revenindu i 2/3. Va rog, sa mi spune ti daca este legal ? Art 1088 nu se mai aplica in acest caz ?
Succesiune
bia2015
Bună ziua!
Va rog frumos sa ma ajutați cu un răspuns la următoarea problema:
Vreau sa deschid o masa succesorala. Am 5 frați dintre care unul a decedat ... (vezi toată discuția)
Cota rezervatarului
grobianu
Lamuriti-ma, va rog, in urmatoarele probleme:
- tatal meu vrea sa-mi lase mie si sotiei mele, prin testament, toata averea sa (casa si pamantul aferent).;
- ... (vezi toată discuția)