avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara la locul de munca

Am fost convocat pentru cercetare disciplinara . in cuprisul acestui referat se sustine savarsirea abaterii disciplinare constind in oprirea activitatii de productie prin alte activitati nejustificate fara anuntarea coordonatorilor. Eu nu stiu inca nimic despre ce este vorba si cu ce am gresit ca nu am facut nimic sa opresc productia . Ce am de facut in aceasta situatie si ce poate sa se intampla in acest caz.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 3 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cursul cercetarii disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa si sa ofere persoanei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un avocat sau de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este.
probema e ca nu exista sindicat si eu nu am cum sa ma apelezi la un avocat

al doilea lucru e ca nu cunosc inca ce fapta a savarsit ca nu vor sa zica pana atunci cum sa formulezi si sa sustin apararea
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Convocarea trebuie/trebuia sa contina obiectul, data, ora si locul intrevederii.

obiectul cercetării – descrierea cât mai amănunțită a faptelor dar și prevederile legale, convenționale, etc pe care se presupune că salariatul le-ar fi încălcat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctionare angajat lungeanuadina lungeanuadina Care sunt pasii pentru aplicarea unei sanctiuni disciplinare? Vreau sa fac o reducere a salariului de baza pe o durata de 3 luni cu 10%. (vezi toată discuția)
Litigiu de munca referat de sanctionare axel0_0 axel0_0 salut , sunt nou in domeniul forumurilor dar sper ca cineva care se pricepe ma poate ajuta intr-o problema legata de concedierea pe motive disciplinare. din ... (vezi toată discuția)
Baut la serviciu mirusaby mirusaby Un angajat a venit a doua oara baut la serviciu. Nu vrea sa sufle in etilotest sau in fiola ....colegii l-au vazut , iar in reg .Intern si in CCM scrie ca se ... (vezi toată discuția)